23948sdkhjf

48 timer med stejl digital læringskurve

Kan det lade sig gøre at projektere et kulturbyggeri på kun to døgn? Ja, hvis man samarbejder, lyder det fra rådgivere og producenter ved Build CPH Live, der slutter i dag
Det er faktisk utroligt, hvad man kan nå i løbet af 48 timer. Især hvis man som rådgiver, arkitekt og udførende i byggebranchen sætter sig sammen om at skabe et projekt, der skal demonstrere godt samarbejde via digitale Bygnings Informations Modeller, såkaldt BIM.

Opgaven var enkel: Projektér en kulturbygning med BIM-værktøjer på to døgn og samarbejd med arkitekt, entreprenør og betonproducent. Det har de seneste dage været udfordringen for rådgivervirksomheden Niras’ BIM-team, siden startskuddet i onsdags lød til "Build CPH Live", en 48-timers konkurrence i at projektere en byggeopgave ved hjælp af de digitale værktøjer.

Fra Niras deltager BIM-specialisterne Salman Pey, Milad Tokhi, Stig Brinck, René Ginnerup Seidenfaden-Lassen og Mike Coombe.

På to dage skal ingeniør-holdet skabe det mest fantastiske projekt, hvad angår arkitektur, konstruktion og installationer såvel som bæredygtighed - og samtidig demonstrere godt samarbejde via BIM og mellem forskellige BIM-programmer. Det eneste, holdet vidste om opgaven, er, at det er en kulturbygning på en grund i København.

Hold på tværs af branchen

Samarbejdet i konkurrencen understreges af, at holdene skal bestå af virksomheder på tværs af byggebranchen.

Således består NIRAS’ hold af deltagere fra M.T. Højgaard, Juul & Frost Arkitekter og Spæncom.

- Vi deltager i konkurrencen dels for at optimere samarbejde og kommunikation via OpenBIM, dels for at promovere os med BIM," siger Salman Pey, der er BIM-chef i NIRAS.

I konkurrencen bidrager Niras med BIM og IKT-ledelse, design af konstruktioner og installationer, KS af fællesmodeller, Virtual Reality og 3D-kommunikation.

- Erfaringerne fra konkurrencen vil vi bruge til at optimere vores BIM-processer i forhold til, hvordan vi bruger IFC og OpenBIM," siger Salman Prey. Konkurrencen arrangeres af buildingSmart, som er en international non-profit organisation, der netop arbejder med at skabe åbne standarder for samarbejde i byggebranchen.

Konkurrencen vil fremvise mulighederne ved at arbejde med openBIM, hvor de åbne formater lader brugerne udveksle modeller og dermed viden, uden at skulle benytte samme software. Det gør det muligt at vælge de digitale værktøjer, som passer bedst til den enkelte virksomhed såvel som projektet.

Denne type "Build Live"-konkurrencer har tidligere været afholdt af BuildingSmart i mange andre byer, som for eksempel Qatar, Sydney, London og Tokyo.

Konkurrencen afholdtes i forbindelse med den internationale konference "Nordic BIM Academy - Copenhagen 2016", som begyndte onsdag og slutter i dag, på Hotel Bella Sky i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109