23948sdkhjf

Henning Larsens tegnestue åbner kontor i USA

Det nordamerikanske marked åbner sig for den danske arkitektvirksomhed
"Vi har fået godt fat i det nordamerikanske marked og landet vores første projekter derovre. Vi har en stærk faglig position med uddannelsesbyggerier, med mange aktuelle universitetsbyggerier, og det fører til nye opgaver".

Ordene tilhører partner og adm. direktør hos Henning Larsen Architects, Mette Kynne Frandsen, som fortæller, at tegnestuen er i gang med projekteringen af et business college ved University of Cinicinnati - samt et teknisk universitet i Brisbane i Australien.

"Der er global efterspørgsel efter det, vi kan omkring uddannelsesbyggeri. Vi mærker interesse for den værdi, vi bringer ind i byggerierne ved at arbejde tværfagligt med bæredygtighed, og vi ser et potentiale i at koble det med andre ydelser, lysdesign, landskab, indretning og design", siger hun til Arkbyg.

"Det er vores plan at oprette et kontor i USA, og vi er i gang med planlægningen. Allerede nu har vi ansat flere amerikanske arkitekter, der arbejder på kontoret i København., fortæller hun.

Det går godt på det europæiske marked; i Tyskland, hvor firmaet har kontor i München, arbejder arkitekterne med hele Midteuropa. Lige nu er HLA med i konkurrencer i Frankrig og Belgien. "Desuden har vi den Franske Skole på vej i Hong Kong, samt et universitetsprojekt i byen. I vores strategi arbejder vi med organisk vækst. Vores egenomsætning er i år steget med 6 procent, og i de kommende år vil væksten ske uden for Skandinavien. Derfor forventer vi heller ikke den store tilvækst i Danmark. Vi rekrutterer internationalt, så det er ikke svært at finde kvalificerede medarbejdere. Det er attraktivt at komme til Danmark, og det er attraktivt for unge arkitekter at arbejde internationalt og udvikle fagligheden", siger Mette Kynne.

Et pejlemærke

HLA har i år en overskudsgrad på driften på 12,9 procent, og det er lidt over vores pejlemærke. Det giver råderum til at investere i nye projekter og markeder.

"Kvalitet i byggeriet er et fokuspunkt for os. På det globale er vores skandinaviske, byggede projekter vigtige referencer, vi har en høj kvalitet i uddannelsesbyggeri. Det er diskussion om effektivitet i det offentlige byggeri - og hvordan det kan blive billigere med nye udbudsformer. Men vi skal også kigge på kvalitet og innovation. På Østerbro er vi i gang med et ambitiøst projekt i klimakvarteret. Det er et løsningsorienteret udviklingsprojekt bestilt af Københavns Kommune, og løsningerne skal videre til andre, siger hun"

Mette Kynne er meget enig med den kritik, Lene Espersen (direktør i Danske Ark, red.) har været ude med:

"Der bliver spildt for mange ressourcer i de offentlige konkurrencer, når man inviterer fem-syv virksomheder til at tegne ret detaljerede konkurrenceprojekter, og så kun bruger det ene. Vi vil gerne bakke op om en dialog om at gøre det på en anden måde", siger Mette Kynne til Arkbyg.

Læs mere fra branchen: " 3XN vil vokse med 50 procent de næste to år ".

Læs mere fra branchen: " Tegnestuer tør nu drømme stort ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109