23948sdkhjf

Renovering begynder i kendt højhus

Danmarks næsthøjeste etagebygning får ny stueetage med butiksarealer og nye ungdomsboliger
En omfattende ombygning af højhuset Domus Vista på Frederiksberg begynder inden længe.

Domus Vista er med sine 102 meter Danmarks næsthøjeste etageejendom, og det er KFI Erhvervsdrivende Fond (KFI) som ejer centerdelen af Domus Vista. KFI har i længere tid samarbejdet med Frederiksberg Kommune om en udviklingsplan for centret.

Domus Vista centret kommer fremover til at bestå af en stueetage med et nyt Meny-supermarked, tre nye store butikker, et sundhedscenter og et såkaldt community center for områdets mange beboere.

Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj (C), er meget tilfreds med, at håndværkerne nu rykker ind.

"Vi har længe og med stor tålmodighed arbejdet på at finde en løsning, som vil kunne løfte Domus Vista og området omkring centret. Jeg er meget tilfreds med, at vi ud over moderne butikker og community center også får bygget 127 ungdomsboliger. Det er et projekt, som vi har ventet ganske længe på", siger Jørgen Glenthøj i en pressemeddelelse.

Ombygningen af selve centret er første del af projektet. De senere faser omfatter arealerne uden om centret.

"Når vi er færdige med projektet forventer vi at udvikle udearealerne sammen med Frederiksberg Kommune, således at Domus Vista igen fremtræder tidssvarende og udnytter sin helt unikke placering", siger KFI’s adm. direktør, Jesper Loiborg.

Nye ungdomsboliger

Som en del af projektet sælger KFI førstesalen i centret til ejendomsudviklingsselskabet TK Development, der har indgået aftale med entreprenørfirmaet TL Byg A/S om at ombygge førstesalen til ungdomsboliger.

123 af de 127 ungdomsboliger på førstesalen bliver et-værelses lejligheder, mens de sidste fire får to værelser.

"Vi er meget tilfredse med at forestå udvikling, opførelse og salg af de mange ungdomsboliger. Det kommer til at give ejendommen og hele området et løft. Det passer samtidig rigtig fint ind i vores strategi om at udvikle flere boligprojekter", siger adm. direktør Frede Clausen, TK Development.

TK Development har betinget solgt ungdomsboligerne til ejendomsinvestoren Koncenton, der kommer til at stå for udlejningen og udbyder projektet til danske investorer.

Mangeårig udfordring

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg Jan E. Jørgensen (V) glæder sig også over, at der sker noget i området.

"Netop udviklingen af Nordens Plads og Domus Vista har været en stor udfordring i de seneste år. Derfor er det meget glædeligt, at planerne omsider tager form, og vi kan imødese de første store resultater. Nu handler det om at fastholde det gode samarbejde og den fine dialog med beboere og erhvervsliv i området, så vi sammen kan sikre det tiltrængte løft i de kommende år", siger Jan E. Jørgensen.

Allerede i 2012 vedtog Frederiksberg Kommune en lokalplan for fornyelse af Domus Vista med 46.000 etagemeter mens butikscentret udvides fra 7.000 til 17.000 etagemeter.

brahe

Domus Vista
Domus Vista på 102 meter er tegnet af arkitekt Ole Hagen og stod færdig i 1969.
Domus Vista har 30 etager og 470 lejligheder. De nederste etager var oprindeligt hotel med restaurant, selskabslokaler og værelser.
Hotellet lukkede i begyndelsen af 1970’erne. I stedet er der nu i stueplanet et butikscenter og en biblioteksfilial.

Kilde: Wikipedia
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159