23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Forkælede unge skal søge praktikplads

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er masser af praktikpladser. Det påstår Jens Andersen, som er lokalformand i Arbejdsgiverne, i et debatindlæg her i avisen i dag.

Hans pointe er, at de unge selv har et ansvar for at opsøge virksomhederne i jagten på at få en praktikplads. Og den pointe er ikke til at komme uden om.

Her stikker en af de store svøber i forsørgersamfundet nemlig ansigtet frem. Som det er i dag er der overladt meget lidt initiativ til de unge. Enten er det mor eller skolen eller jobcentret eller pædagogen der holder unge Mathias eller Emma i hånden, når de skal foretage sig noget uden for skolens eller hjemmets trygge rammer.

Curling-børn kalder man den generation, som af en eller anden årsag er blevet lullet ind i vat og nærmest umyndiggjort i misforstået kærlighed og omsorg.

Hvis de unge er vænnet til, at andre træffer beslutningerne for dem, så bliver de initiativløse og afventende.

Problematikken er naturligvis sat på spidsen. Og udsagnet om, at der er praktikpladser nok holder heller ikke helt vand.

Til gengæld kan mange af de unge, som dækker sig bag forældrenes og skolernes indsats for at skaffe dem praktikplads godt begynde at vikle sig ud af vattet og sætte sig op på cyklen og banke på hos arbejdsgiverne og tilbyde sig.

Men det er måske blevet for koldt til en frisk cykeltur?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125