23948sdkhjf

Ansøgerne står i kø hos Midtconsult

Rådgiveren har skabt sit eget rekrutteringsunivers på nettet - og det virker
Knap 400 ansøgninger er landet hos Midtconsult, siden virksomheden for tre uger siden lancerede hjemmesiden OvervejOs.dk som en direkte konsekvens af 25 ubesatte stillinger på kontorerne i Herning og Aarhus.

"Vi har ansat over 40 medarbejdere i løbet af det seneste år, men vi har fået mange nye opgaver ind og kunne se, at vi skulle bruge endnu flere nye ingeniører", fortæller HR- og kommunikationschef Pia Hellmund Jensen.

Midtconsult beskæftiger i dag knap 190 medarbejdere, hvoraf næsten halvdelen er kommet til i løbet af de sidste tre år.

Kampagnen er således ikke et udtryk for, at Midtconsult generelt har svært ved at tiltrække medarbejdere. Den skal snarere ses i lyset af, at de kandidater, som virksomheden søger, ikke nødvendigvis er på udkig efter et nyt job her og nu.

"Vi vil gerne slå et slag for det begreb, vi kalder ’kaffemøder’. Det er okay med os, at man kommer herud til en uformel snak - uden at det behøver føre til, at man starter hos os til den første i næste måned. Det tror jeg er vigtigt for en kandidat, som primært ønsker at finde ud af, om Midtconsult kan være noget på sigt", siger Pia Hellmund Jensen.

Et vindue ind i virksomheden

Derfor har Midtconsult også integreret en funktion, hvor mulige kandidater via forsiden kan uploade et link til deres personlige Linkedin-profil.

Foruden alle stillingsopslagene bruger Midtconsult det nye site til at synliggøre sine medarbejdere.

Gennem konkrete fortællinger giver ingeniører, tekniske designere, konstruktører, assistenter og praktikanter et indblik i, hvad det vil sige at arbejde hos Midtconsult.

"Vi ved af erfaring, at det, der ’sælger’ et job hos os, er, når potentielle kandidater kan se, hvad vores ingeniører laver - at de har en hel del kundekontakt og et stort ansvar. Samtidig skaber det en stolthed blandt medarbejderne og en helt særlig stemning i huset, der er fantastisk at opleve", fortæller Pia Hellmund Jensen.

Det er derfor heller ikke planen at trække stikket til OvervejOs.dk, når de 25 opslåede stillinger er besat.

"Sitet skal udbygges - med alt hvad vi kan komme i tanker om. I denne uge har vi et filmselskab inde for at lave små medarbejdervideoer, og vi går også med tanker om at lave videoklip fra byggepladserne. Vi hører ikke til blandt de største i branchen, og derfor bliver mange faktisk overraskede over, at vi sidder med i nogle af de helt store projekter. Det vil vi gerne vise", siger Pia Hellmund Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329