23948sdkhjf

PLH Arkitekter vinder litauisk pris

Arkitektvirksomheden modtager prisen for et kontorkompleks i Vilnius
Det litauiske miljøministerium har tildelt PLH Arkitekter A/S og deres litauiske samarbejdspartner, arkitektfirmaet Archinova, prisen for det mest bæredygtige og innovative byggeri for kontorkomplekset K29 i Vilnius, Litauen.

Prisen har til formål at fremme kreative resultater og aktiviteter blandt arkitekter og byplanlæggere og påvirke udviklingen af meningsfuldt arkitektonisk arbejde inden for byplanlægning og arkitektur i Litauen. I bedømmelsen roste juryen projektet, der blev opført i 2015, for at være et eksempel på en holistisk tilgang til bæredygtighed.

"Vi er enormt stolte af prisen og anerkendelsen. Når vi designer og udvikler arkitektur hos PLH, så er det helt grundlæggende mål for os at forbedre menneskers livskvalitet, og det synes vi, at vi er lykkedes rigtigt godt med her", siger Steen Enrico Andersen, ansvarlig partner i PLH og ledende arkitekt på projektet i en pressemeddelelse. Juryen bestod af repræsentanter fra det litauiske miljøministerium, to litauiske arkitektforeninger, den litauiske kulturarvsstyrelse, den litauiske forening af landskabsarkitekter og det litauiske Green Building Council, en organisation med formålet at fremme bæredygtighed.

Gode litauiske forbindelser

Det er ikke første gang, at PLH Arkitekter modtager en pris for kontorkomplekset K29. Projektet har tidligere på året fået tildelt prisen for bedste kontorbygning i Baltikum i 2015 og en innovationspris af det danske handelskammer i Litauen. K29 er det sjette projekt, som PLH Arkitekter har udført i den litauiske hovedstad. Virksomheden mener, at den kan noget, de litauiske arkitekter ikke kan.

"Vi har introduceret workplace design, bæredygtighed og energi-rigtigt byggeri til litauerne, og samtidig appellerer det skandinaviske til dem. De kan godt lide, at vi arbejder meget ærligt med materialerne", siger Steen Enrico Andersen.

PLH Arkitekter A/S
PLH Arkitekter er en tegnestue med cirka 95 medarbejdere, herunder 9 partnere. PLH arbejder med opgaver inden for arkitektur, byplan og workplace design til bygherrerådgivning og industrielt design.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nedriver med klar udmelding: - Vi skal være kedelige
Voldgift og dødsfald: Overskud halveres hos familieejet nedriver
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Midtvejs: God kemi og færre siloer på Bispebjerg Hospital
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.298