23948sdkhjf

MT Højgaard og AP Ejendomme er tæt på kontrakt på ny bydel

Prækvalifikationen for udviklingen af Frederikssund-bydelen Vinge er på plads. Den nye plan skal udvikles til en by med 20.000 indbyggere og 5.000 arbejdspladser
AP Ejendomme og entreprenørvirksomheden MT Højgaard er prækvalificeret i det store udbud om etablering af den centrale del af Vinge, som bliver et nyt bysamfund ved Frederikssund.

Vinge Centrum kommer til at bestå af blandt andet en helt ny S-togsstation, en landskabsbro over banen samt ikke mindst boliger.

Ud over station og bro bliver der i første fase tale om etablering af 85.000 kvm erhvervsbyggeri, institutioner og boliger i Vinge, der på sigt vil få omkring 20.000 indbyggere.

Bag udbuddet står de fire ordregivere, nemlig Frederikssund Kommune, Frederikssund Forsyning, Domea på vegne af boligselskabet Rosenvænget samt Banedanmark.

Har musklerne

"Vi er rigtig godt tilfredse med, at de prækvalificerede er meget erfarne og solide aktører, som har musklerne til at kunne løfte denne kæmpe opgave. Vinge Centrum bliver en dynamo for den øvrige udvikling i Vinge, og sammen med byrådet ser jeg meget frem til at modtage tilbuddet på opgaven", siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V).

En aftale inden nytår

AP Ejendomme og MT Højgaard med underentreprenører har nu sammen med ordregiverne en periode til afklaring inden der skal afgives bud. Målsætningen er, at der kan indgås aftale inden årets udgang.

Frederikssund Kommune gennemfører udbuddet på vegne af alle fire ordregivere.

For de fire ordregivere er dette begyndelsen til en udvikling som fører til etablering af det nye bysamfund, som over tid skal udvikles til en by med potentielt 4-5.000 arbejdspladser.

Det er håbet, at Vinge bliver attraktiv, netop fordi den får byens kvaliteter, og er tæt på naturen, samt får en infrastruktur, der omfatter den kommende nye fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred, Frederikssundsmotorvejen og den nye S-togsstation.

Vinge-processen
Udbudsprocessen for den nye Frederikssund-bydel Vinge har været lang. Den begyndte i november 2014, hvor der i perioden frem til efteråret 2015 var en uformel markedsdialog med en del interessenter.
Derefter gik udbuddet over i et mere formelt udbud baseret på reglerne om ”Regioners og kommuners salg af fast ejendom”. I den del af processen deltog fire tilbudsgivere.
Efter at den nye udbudslov var vedtaget i januar 2016, annulleredes det igangværende udbud og der igangsattes et nyt udbud med prækvalifikationsfrist den 23. august.
14. september prækvalificeredes et hold med AP Ejendomme som den formelle ansøger.
Frederikssund Kommune forventer, at Vinge får cirka 20.000 nye indbyggere og potentielt op til 5000 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141