23948sdkhjf

Nyt projekt skal lokke flere unge på erhvervsskole

Virksomhedsbesøg skal få flere folkeskoleelever til at søge uddannelser inden for bygge- og anlægsbranchen. Det er en del af et treårigt projekt fra Dansk Byggeri
I juli og august måned begyndte 29.300 elever på en erhvervsuddannelse. Det er tre procent flere end sidste år, men langt fra nok til at dække behovet på fremtidens arbejdsmarked.

Dansk Arbejdsgiverforening vurderer, at Danmark i 2025 vil mangle 60.000 faglærte, herunder 14.000 i bygge- og anlægsbranchen. Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri lancerer nu en ny strategi, der skal give flere unge lyst til at vælge en karriere i byggebranchen frem for studenterhuen på gymnasiet.

"I fremtiden stiger efterspørgslen på faglært arbejdskraft, og derfor har vi valgt at starte dette projekt op, der tager udgangspunkt i partnerskabsaftaler, som vi har haft succes med tidligere", forklarer Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Virksomhedsbesøg

Overordnet er der to ben i den nye strategi. For det første vil organisationen oprette en virksomhedsbank med 300 virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen.

Den skal fungere på den måde, at Dansk Byggeri matcher skoler og virksomheder. Herefter kan skoler rundt om i landet gå ind og se, hvilke virksomheder der er tilmeldt i deres lokalområde samt indhente kontaktoplysningerne på dem, så de sammen kan arrangere et besøg i virksomhederne.

"Tanken er, at de skal få nogle oplevelser fra byggefagene, så de tænker, at det kunne være fedt og spændende at arbejde i branchen. Det kan tiltrække de unge, der ikke er i berøring med faget gennem familie og venner", siger Louise Pihl.

Virksomhedsbanken forventes klar i foråret 2017.

Alliance med kommuner

Den anden del af projektet er et øget fokus på at skaffe flere partnerskabsaftaler med danske kommuner.

En partnerskabsaftale er et samarbejde mellem virksomheder i Dansk Byggeri, erhvervsskoler og kommuner, der har til formål at sikre praktikpladser i bygge- og anlægsbranchen. Det er et alternativ til uddannelsesaftaler.

I øjeblikket har Dansk Byggeri en partnerskabsaftale med 41 kommuner. Målet er 50 i 2019.

Læs også dagens debat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094