23948sdkhjf

Aarhus-væksthus er prisnomineret

Tegnestuen C. F. Møller kan måske vinde den prestigefyldte Blueprint Award for det spektakulære og funktionelle væksthus i Botanisk Have i Aarhus
Arkitektvirksomheden C. F. Møller er nomineret til den prestigefyldte Blueprint Award i kategorien ’Best Sustainable Project’ for restaureringen og udbygningen af væksthuset i Botanisk Have i Aarhus.

Projektet består af en omfattende restaurering af væksthuset, som også oprindeligt er tegnet af C. F. Møller.

Nyt tropehus

Ved restaureringen er palmehuset omdannet til botanisk formidlingscenter, samtidig er anlægget udvidet med et nyt, tropisk væksthus på cirka 18 meters højde, hvor de besøgende på gangbroer kan bevæge sig blandt trækronerne.

Det oprindelige, snegleformede væksthus blev skabt med udgangspunkt i omgivelserne, og i udformningen af det nye har det været centralt at tage hensyn til de eksisterende, arkitektoniske værdier.

Energirigtige løsninger

Det nye væksthus bygger videre på det organiske og er samtidig baseret på energirigtige løsninger og viden om materialer, indeklima og teknologi.

Formen er fundet ud fra beregningsprogrammer og er den optimale i forhold til samspillet mellem form og energiforbrug.

Det kuplede palmehus og husets drejning i forhold til verdenshjørnerne er blevet til, fordi netop den struktur giver den mindste overflade parret med det største volumen, det vil sige mest muligt solindfald om vinteren og mindst mulig sollys og deraf varme om sommeren.

"Designbiblen"

Blueprint er et af verdens førende magasiner om arkitektur og design. Det har været udgivet på månedlig bases fra Storbritannien siden 1983, og det er af The Observer blevet kaldt design-biblen’. Blueprint Awards blev etableret i 2015.

Vinderen offentliggøres 20. oktober I London.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125