23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fælles spilleregler for udlicitering

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Udlicitering af kommunale driftsopgaver var tidligere et følelsesladet politisk emne i slipstrømmen på det, man kan betegne som vulgær privatiseringspolitik, fordi den eneste medicin handlede om privatisering. Debatten var unuanceret og satte for en tid udlicitering lidt i skammekrogen. Da privatiseringsdebatten tabte pusten, blev fokus igen rettet mod udlicitering som en effektiv måde at løse kommunale driftsopgaver på, og i dag er udlicitering på området almindelig og ganske effektiv.

I en ny pjece med gode råd på området understreger Dansk Byggeri og KTC (Kommunalteknisk Chefforening), at fundamentet for succesfuld udlicitering af kommunale driftsopgaver er åbenhed og grundighed.

Det betyder, at berøringsangsten mellem entreprenørvirksomheder og offentlige embedsfolk er afløst af fornuftspræget og praktisk tilgang til opgaverne. Samtidig er der en fælles forståelse for, at udbudsmaterialet skal være så præcist som muligt.

Det tredje ben på vejen mod succesfuld udlicitering af kommunale driftsopgaver handler om tillid. Og den er lettest at opnå, hvis man har gjort sig umage med at være åben og grundig.

Det er på den baggrund, at udlicitering af kommunale driftsopgaver på det grønne område er blevet en succes i modsætning til for eksempel ældrepleje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095