23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byg kompetencer på nye medarbejdere

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Antallet af nye arbejdspladser i byggeriet stiger fortsat. Men nu i lidt mere moderat tempo, vurderer Dansk Byggeri på baggrund af det såkaldte arbejdstidsregnskab.

Mens det tidligere i overvejende grad har været den offentlige sektor, der har drevet fremgangen i aktivitetsniveauet, så stiger aktiviteten nu i den private sektor.

Det betyder, at opsvinget er bredt funderet, og det lover rigtig godt for fremtiden. En stabil aktivitetsudvikling sikrer, at virksomhederne har et stabilt flow af arbejdsopgaver og dermed kan få udnyttet produktionsapparatet optimalt. Det vil også - alt andet lige - sikre, at udbudspriserne bliver mere stabile, og det kan bygherrerne også drage fordel af.

Flaskehals-spøgelset ligger selvfølgelig hele tiden og lurer i kulissen. Problemerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft trænger sig på. Virksomhederne begynder så at sige at "skrabe bunden", forstået på den måde at man nu ansætter folk, som ikke umiddelbart har de nødvendige kompetencer til at varetage opgaverne.

Kampen om arbejdskraften handler derfor også om, at virksomhederne er klar til at opkvalificere nye medarbejdere. Og det vil langt hen ad vejen være en rigtig god ide. Og måske også en god forretning.

Ved at opkvalificere nye medarbejdere i stedet for kun at deltage i lønskampen om de "gode folk" kan nogle virksomheder måske ligefrem opnå en konkurrencefordel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11