23948sdkhjf

Scandi Byg bygger grønt bykvarter oven på nyt shoppingcenter

Modulbyggeproducenten har vundet licitationen på udviklingen af 158 boliger på Kronen Vanløse i København
158 boliger og tilhørende grøn gårdpark - det hele anlagt i 12 meters højde - bliver udfordringen for landets største producent af præfabrikeret modulbyggeri, Scandi Byg A/S i Løgstør, inden længe.

Modulbyggeriproducenten har vundet opgaven til 130 mio. kroner på levering og montering af de 158 lejligheder, der skal placeres som et samlet bykvarter 12 meter over gadeplan oven på det kommende shoppingcenter Kronen Vanløse i København.

Byggeriet af shoppingcentret, der forventes at åbne i efteråret næste år, er allerede i gang, og de i alt 18 boligblokke, der får både lejeboliger, almene boliger og studieboliger, skal stå klar til udlejning i foråret 2018.

Boligerne opføres i fire etager, og i november begynder Scandi Byg produktionen af de i alt 289 boligmoduler inklusiv køkkener og badeværelser på virksomhedens fabrik i Løgstør. Herefter fragtes modulerne til København på blokvogne, inden kraner løfter modulerne på plads og de monteres.

"Udfordringerne ligger blandt andet i den relativt korte produktionsplan og arbejdshøjden, som vi dog tidligere uden problemer har arbejdet tilsvarende med på blandt andet Vejle Sygehus og på tidligere boligprojekter", siger markedschef hos Scandi Byg Jess Nicolaisen i en pressemeddelelse, hvor han ikke overraskende kalder projektet spændende.

En række udfordringer

Det kommende bykvarter oven på shoppingcentret indeholder ud over de 158 boliger restauranter og butikker, og projektet har budt på en række udfordringer.

Dels har det krævet en ændring af lokalplanen, hvor der er blevet givet tilladelse til at bygge boliger oven på et eksisterende, men tomt byggeri, som oprindeligt alene var tænkt som shoppingcenter.

Og fordi det nye bykvarter skal bygges oven på en eksisterende bygning, er det vigtigt, at boligmodulerne er lette.

Samtidig skal byggeprocessen være støjsvag og effektiv, fordi den finder sted i et tætbebygget område, hvilket Scandi Byg har prøvet før.

"Det er en spændende udfordring at få de utrolig mange krav til dette meget komplicerede byggefelt til at gå op i en højere enhed. Det har været spændende og udfordrende både at få skabt arkitektonisk velfungerende boliger og et bykvarter gennem modulbyggeri. Et af de væsentlige krav var netop, at det skulle være let, modulerbart byggeri, der enkelt og hurtigt kan etableres på det store butikstag", siger arkitekt Jonas Sangberg fra Sangberg Architects, der har tegnet boligprojektet i samarbejde med Polyform Arkitekter og Werk Arkitekter.

Projektet
Bykvarter Kronen Vanløse består af storcenter- og boligbebyggelse på i alt 59.000 kvm inklusiv parkeringskælder.
Butikkerne udgør 75 lejemål fordelt på 24.000 kvm i to etager herunder blandt andet 1.000 kvm fitnesscenter.
14.000 kvm er sat af til Scandi Bygs boliger, der placeres i anden til femte sals højde – i størrelser fra 34 til 130 kvm.
Boligdelen af projektet er tegnet af Sangberg Architects i samarbejde med Polyform Arkitekter og Werk Arkitekter, med Scandi Byg A/S som totalentreprenør på alle boligerne.
Bygherre er Solstra Capital sammen med Tristan Capital. Den almene boligorganisation FSB er bygherre på de 40 almene boliger – kaldet Planethusene.
Shoppingcenteret forventes at åbne efteråret 2017.
Boliger forventes udlejningsklare primo 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109