23948sdkhjf

DM-dyst i styret underboring

Omkring 20 af Danmarks skarpeste mandskaber kæmper om mesterskabet, når Vermeer Danmark A/S, holder DM i styret underboring ved Demodage på Ulfborg Kjærgaard
Der bliver kamp til stregen, når der for første gang i nyere tid holdes DM i styret underboring. Udover æren, kæmper holdene om en tur til entreprenørmessen Conexpo i Las Vegas.

Det hele finder sted på Demodage, hvor over 20 af branchens stærkeste leverandører inden for entreprenørmaskiner og udstyr, lastbiler og varevogne til bygge- og entreprenørbranchen samt landbruget udstiller det nyeste inden for maskiner og udstyr.

De 20 mandskaber skal bore 60 meter i alt. Mens de undervejs skal sørge for, at holde en konstant dybde på 1,20 alt imens holdene skal ramme en række brønde, på den 60 meter lange rute. Noget der kræver at håndværket er på plads.

"De ca. 20 mandskaber der er med, er super dygtige. Det kræver stor faglighed og erfaring at borer 60 meter, mens man rammer en række brønde, og når man gør det på tid og i direkte konkurrence mod andre, så kræver det noget at holde hovedet koldt", siger Bent Tangemann, direktør i Vermeer Danmark A/S.

Reamer sættes på

Strabadserne stopper dog ikke der for de 20 deltagende hold, for når der er hul igennem på den anden side af de 60 meter, så skal borehovedet afmonteres og en såkaldt reamer monteres. Herefter skal holdet trække reameren tilbage, hvilket gør at hullet udvides til 160 millimeter. Det første hold der har boret korrekt og får deres reamer til at dukker op i den sidste brønd har vundet.

Han lover, at der bliver gang i den og noget at se på for publikum på tribunerne, også selvom en del af konkurrencen foregår under jorden.

"Selvom en del af konkurrencen foregår under jorden, så er styret underboring faktisk en meget publikumsvenlig konkurrence. Vi sørger nemlig for at publikum kan følge stillingen mellem holdene undervejs i konkurrencen", siger Bent Tangemann.

Også til det grønne

Vermeer udstiller ud over maskiner til styret underboring også maskiner til skovarbejde og lignede. Der er dog ingen tvivl om, at man hos Vermeer glæder sig til at afholde og stille maskiner til rådighed til konkurrencen.

"Vi glæder os til at vise folk vores mange maskiner på Demodage, men der er heller ingen tvivl om, at vi glæder os rigtigt meget til DM. Vi er stolte over det stærke felt af fagfolk der er med i konkurrencen. Og vi glæder os til at de viser publikum, hvad vores maskiner kan i praksis", siger Bent Tangemann.

Udover førstepræmien, der er en tur til entreprenørmessen Conexpo, får vinderne også muligheden for at besøge Vermeer fabrikken i Pella Iowa USA. Præmierne til nummer 2 og nummer 3, er blandt andet udstyr til styret underboring.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109