23948sdkhjf

Forlig sikrer 19 millioner til metroarbejdere

'Fagforeningen 3F BJMF og metroentreprenøren CNBT er blevet enige om efterbetaling af løn til 120 metroarbejdere.
120 medarbejdere på metrobyggeriet i København kan se frem til at dele 19 mio. kroner mellem sig, efter fagforeningen 3F BJMF og metroentreprenøren CNBT har indgået et forlig.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om ansatte, der ifølge fagforeningen i perioden 2014 til 2016 fik for lidt i løn.

Ifølge metroarbejderne blev der på forhånd aftalt en løn, der lå under danske lønvilkår. Da lønsedlerne skulle udfyldes, blev der derefter skrevet færre timer på, end der blev arbejdet, for at få timelønnen til at matche danske vilkår. Det oplyser 3F.

”Alle skal have den løn, som de retmæssigt har krav på. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at det er lykkedes os i 3F BJMF og metroarbejderne i CNBT at få forhandlet en aftale om udbetaling af manglende løn”, siger Jens Kirkegaard, der er formand for Byggegruppen i 3F BJFM.

”Vi ville naturligvis gerne have undgået denne sag, for 19 mio. kroner er mange penge, men nu har vi fået gennemregnet tingene og sikret, at de ansatte får deres retmæssige løn”, siger Sigurd Nissen-Petersen, der er driftsdirektør i Copenhagen Metro Team.

Udløber af samarbejde

Forliget er en udløber af et samarbejde, som startede i 2015, mellem fagforeningen og Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet.

Tidligere har det samarbejde ført til en aftale om en højere løn til udenlandske jord- og betonarbejdere på metrobyggeriet.

Ifølge Politiken kan de 120 metroarbejdere se frem til mellem 10.000 og en halv million kroner, omend flertallet vil modtage et beløb i den lavere ende af den skala.

CNBT har på nuværende tidspunkt 80 ansatte og arbejder på de kommende metrostationer Nørrebros Runddel, Poul Henningsens Plads, Vibenshus Runddel og Skjolds Plads ifølge avisen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109