23948sdkhjf

Entreprenør har fokus på god akustik

TL Byg A/S i Aalborg har vundet totalentreprisen på et nyt musikhus til Aalborg Katedralskole, som i øjeblikket er ved at blive opført. Byggerier med fokus på god akustik er blevet et stort nicheområde for virksomheden de senere år
Et nyt musikhus er på vej til Aalborg Katedralskole.

Byggeriet er ved at blive opført i Sankt Jørgens Gade i det tidligere Botanisk Have, og byggeriet bliver i tre etager.

Blandt andet kommer der en multisal med plads til 350 mennesker, som for eksempel skal bruges til skolens fællesarrangementer, foredrag og teateraktiviteter.

Og så er stueplan forbeholdt musikundervisningen med blandt andet store undervisningslokaler, øverum og forberedelseslokaler til musiklærerne.

"Det her er en gammel drøm, der nu går i opfyldelse", siger rektor på Aalborg Katedralskole, Christian Warming, i en pressemeddelelse.

"Vi har haft et væld af ambitioner og behov til huset, som alle skulle findes plads til på det begrænsede byggeareal. Men det er lykkedes os at komme frem til nogle rigtig gode, funktionelle løsninger, og nu glæder vi os til at se det færdige resultat og tage huset i brug", fortsætter han.

Vægt på æstetik og fleksibilitet

Musikhuset udgør samlet 1.700 kvm inklusiv en stor balkon.

I samtlige rum bliver der lagt vægt på æstetik og fleksible, funktionelle løsninger, hvor man eksempelvis hurtigt kan slå to undervisningslokaler sammen til ét.

Musikhuset bliver bygget med de nyeste og mest moderne teknikker inden for akustik og lyd, så eleverne og skolens lærere får de bedste vilkår, når der skal undervises i alt fra trommer og klaver til sang.

Det er den nordjyske entreprenørvirksomhed TL BYG A/S, der har vundet totalentrepriseudbuddet sammen med rådgivervirksomheden Moe, og rektor Christian Warming er foreløbig godt tilfreds:

"TL BYG har nogle særlige kompetencer, når det gælder lyd og akustik, og det kommer naturligvis det endelige hus, undervisere og elever til stor gavn", siger han.

Stor erfaring

TL BYG har tidligere stået for opførelsen af den nye musikfløj på Hasseris Gymnasium, Musikkens Hus i Aalborg samt et større antal biografer landet over.

Fællesnævneren i projekterne er hensynet til en optimal akustik.

"Byggerier med fokus på god akustik er blevet et stort nicheområde for os de seneste år. I dag har vi eksempelvis specialister inden for de såkaldte box i box-løsninger, specielle støbte lydgulve, buede vægge og akustikoptimerede materialer. Alt sammen med henblik på at sikre, at lyden er optimal i de enkelte rum og ikke spredes unødigt til andre rum og omgivelser", siger direktør for TL Byg, Jens Nielsen.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad oplyser han, at totalentreprisen har en værdi på den anden side af de 30 mio. kroner, og han betegner opgaven i Aalborg, som en "normal opgave" for virksomheden, men understreger, at det ikke gør den mindre kompleks.

Det er ikke lige til at sikre god lyd, fremhæver han og fortæller, at virksomheden har en del mand på projektet.

"Lige nu er vi 16 mand på opgaven, og vi ender nok med at blive omkring 50 hen over vinteren for at nå at blive færdige", siger han.

Aflevering ventes sidst i maj 2017, hvorefter skolen har lidt tid til at indrette sig, inden eleverne starter efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126