23948sdkhjf

Hun vil spille kunderne stærke

Sine Juul Praastrup er ny adm. direktør i KPF Arkitekter. Hun vil fortsat satse på den fulde klassiske palette af arkitekturydelser, men ser udviklingsmuligheder i landskab og strategisk planlægning
Sine Juul Praastrup, nyudnævnt adm. direktør i arkitektvirksomheden KPF Arkitekter, løber maraton, og deltog for tre år siden i det berømte New York City Marathon.

”Det var hårdt, men fantastisk sjovt, når man er interesseret i byudvikling og bykvarterer. De enkelte områders kultur stod knivskarpt, efterhånden som jeg bevægede mig gennem byen”, siger hun.

Kræver overblik

Tegnestueleder og ph.d. Sine Juul Praastrup, der fredag blev konstitueret som direktør efter Michael Reventlow-Mourier, skal også i sit nye job have en fin føling med mange forskellige kulturer, både hos kunderne og internt. Der står mange ”oversættelsesopgaver” og venter forude, når hun nu skal dele sin tid mellem Viborg – hvor hun hidtil har ledet KPF Arkitekters afdeling i byen og bor med sin mand og to børn – samt København, Aarhus og Aalborg, hvor firmaet også har afdelinger.

”Ofte er det meget vigtigt at være god til at lytte. Det gælder både, når man skal spore sig ind på kundens behov og medarbejdernes”, siger hun.

Langsigtede løsninger

Sine Juul har allerede nu en klar holdning til, hvordan KPF Arkitekter skal drives videre, måske ikke helt i maratontempo, men næsten.

”Vi vil tænke helhedsorienteret omkring de opgaver, som vi løser sammen med vores kunder og samarbejdspartnere. Vi skal finde langsigtede løsninger, som er i tråd med kundens strategiske retning. Løsninger, der isoleret set håndterer den opgave, kunden står med, men som samtidigt udfordrer kundes reelle behov og understøtter kundens strategiske retning. Måske bliver de 10.000 kvm, som kunden havde i tankerne, større eller mindre. Det afgørende er, at vi skaber en merværdi, når vi kommer på banen.

Der skal handling til

Sine Juul Praastrup har med egne ord været tilstrækkeligt i virksomhedens maskinrum til at vide, at der skal handling til.

”Vi skal turde sammen med vores kunder og vedvarende spille kunderne stærkere og turde tage ansvar. KPF Arkitekter er inde i en udvikling, hvor vi har bevæget os fra mellemstor midtjysk virksomhed til en landsdækkende koncern. Men samarbejde kommer ikke af sig selv. Vi har et værdisæt, vi tror på, og det skal vores kunder kunne mærke hele tiden”, siger hun.

Sine Juul Praastrup forudser et stort udviklingspotentiale i landskabsarkitekturen, som virksomheden skal være med til at facilitere alle facetter af – ligesom hun selv skal vænne sig til at træde et skridt tilbage fra de enkelte sager og nu facilitere den strategiske retning.

Ingeniøruddannet

Men dét overblik bliver formentlig ikke et problem at finde frem.

Den nye direktør er ingeniøruddannet, fordi hun blev fascineret af kombinationen af det naturvidenskabelige og det menneskevenlige.

”På tegnestuen tænker vi altid mennesket først. Vi arbejder med noget, der skal fungere, og som mennesker skal trives med. Jeg ser os ikke som isolerede øer, men nærmere som kludetæpper af løsninger. Og vil skal hele tiden indtænke de humanistiske elementer i de tekniske løsninger”, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Eller som bestyrelsesformand i KPF Arkitekter, Lars Roholt siger om sin nye adm. direktør:

”Samarbejde, helhedstænkning og ansvar kommer fra toppen af organisationen og siver nedad. Sine er den leder, der kan trække hele holdet med sig.”

Sine Juul Praastrup
Ph.D. Signe Juul Prastrup, født 1972, blev fredag konstitueret som adm. direktør hos KPF Arkitekter.
Uddannet civilingeniør med speciale i byplanlægning
Tegnestueleder, KPF Arkitekter i Viborg
Tidligere: områdechef i Rambøll, bygherrerådgiver hos Cowi
Bor i Viborg
Gift og har to børn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095