23948sdkhjf

Flere vil bygge i Herning

2016 viser fremgang i både antallet af byggesager og salget af parcelhusgrunde i Herning Kommune
Tal fra årets første seks måneder viser en markant stigning i antallet af nye byggesager, der er landet på Herning Kommunes bord.

I alt har de første seks måneder af 2016 budt på 988 nye byggesager til Herning Kommunes godkendelse. Tallet for den tilsvarende periode i 2015 var 698. Det er en stigning på godt 41 procent.

”Tallene viser, at der er optimisme og tiltro til fremtiden. Samtidig er det også en indikator på, at Herning-egnen opleves som et attraktivt sted at bo og arbejde. Det er naturligvis glædeligt”, siger Jacob Philipsen, centerchef i Teknik & Miljø ved Herning Kommune, i en pressemeddelelse.

Flere ansatte
Cirka en tredjedel af ansøgningerne om byggetilladelse handler om erhvervsbyggeri, mens to tredjedele er ansøgninger fra private.

Og for at imødekomme det store pres på at få godkendt byggeplaner er der ansat yderligere personale i Byggeri, Jord & Grundvand, som behandler ansøgningerne, lyder det.

Den positive tendens slår også igennem, hvis man kigger på antallet af solgte parcelhusgrunde. Herning Kommune har i første halvdel af 2016 solgt 42 nye grunde – en stor del af dem i Snejbjerg og Lind. Hele 2015 bød på 65 solgte parcelhusgrunde, mens tallet for hele 2014 var 25.

Positiv modtagelse
Hos entreprenørvirksomheden Jørgen Friis Poulsen A/S, der har hovedsæde i Herning, bliver tallene positivt modtaget.

”Det er vi glade for at høre, og det er også den fornemmelse vi har; at der er en spirende aktivitet rundt omkring”, siger direktør og partner i virksomheden, Niels Henrik Madsen, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Han fortæller, at de gør sig en del lokalt – som Licitationen – Byggeriets Dagblad beskrev i fredags har entreprenørvirksomheden netop vundet deres tredje entreprise på DNV Gødstrup . Derudover er virksomheden på vej til at igangsætte byggeriet af otte boliger i Herning-området, fortæller Niels Henrik Madsen.

De mærker endnu ikke så meget til erhvervsbyggeriet, ”men mon ikke, det også kommer til os”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11