23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeriet tiltrækker de studerende

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Langt flere har i år søgt en videregående uddannelse, der direkte kvalificerer til et job i en bygge- og anlægsvirksomhed.

Det var de glædelige nyheder til branchen, da tallene for antallet af ansøgere til landets videregående uddannelser blev offentliggjort tidligere på ugen.

Både uddannelserne til bygningskonstruktør og byggekoordinator melder om stigende ansøgertal. Særlig glædeligt er det, at den nye uddannelse som byggekoordinator tilsyneladende har vakt de kommende studerendes interesse med 35 procent flere ansøgere i forhold til sidste år.

Uddannelsen har kun to år på benene, og de første studerende er dimitteret i juni. Mange af dem er gået direkte fra skolebænken til job i bygge- og anlægsvirksomhederne, hvilket jo indikerer, at branchen har brug for disse specialister.

Men det fortæller også om et arbejdsmarked inden for bygge og anlæg, som netop efterspørger folk med en videregående uddannelse. Derfor er det også positivt, at ingeniørstudierne endnu engang kan melde om stor interesse.

For skal bygge- og anlægsvirksomhederne kunne klare sig i en stadig hårdere konkurrence ikke bare herhjemme, men også i forhold til udenlandske virksomheder, så er man nødt til at overbevise de unge, som overvejer en videregående uddannelse, om, at ingeniørfagets byggestudier ligeledes er en vej at gå. For flere højtuddannede sikrer ikke blot virksomhederne en god konkurrencesituation. Det er ofte også vejen til en bedre bundlinje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157