23948sdkhjf

Adserballe-selskab vinder renovering på Thule-basen

Entreprenørselskabet skal i en totalentreprise til 128 mio. kroner ombygge sen ældre ejendom til 50 store lejligheder
Entreprenørselskabet Adserballe & Knudsen A/S begynder i de kommende uger planlægningen af en ny ordre i Grønland.

Datterselskabet A&K Greenland har vundet en totalentreprise til 128 mio. kroner med det amerikanske luftvåben om renovering af et stort lejlighedskompleks på Thule Air Base i det nordlige Grønland.

Opgaven skal først udføres i sommerhalvåret næste år, men som med alle bygge- og anlægsopgaver i arktiske forhold, kræver det lang tids forberedelse, og derfor begynder A&K Greenland allerede nu forberedelserne.

”Fysisk kommer vi først i gang, når foråret vinder over vinteren i Grønland i maj måned, men vi starter nu med projekteringen og de mange forberedelser”, siger direktør Niels Laursen fra A&K Greenland.

I Grønland i over 50 år

Adserballe & Knudsen har løst opgaver i det meste af Grønland i over 50 år, og A&K Greenland har haft kontor i hovedstaden Nuuk siden 2012.

Derfor er erfaringen fra lignende opgaver vigtig med en opgave som denne, understreger Niels Laursen.

”Alle materialer, maskiner og udstyr skal med skib. Første skib, som kan komme gennem isen, er i maj/juni. Det betyder, at vi skal tænke på alt. Du kører ikke lige forbi trælasten og får nogle manglende skruer. Men vi har fra nu og til foråret til at projektere, indkøbe det nødvendige og få det sendt op med skib”, siger Niels Laursen.

50 nye lejligheder

Den nye opgave på Thule Air Base omfatter renovering, ombygning og udvidelse af et lejlighedskompleks på godt 2.800 kvm.

Bygningen er opført i 1960’erne og skal totalrenoveres både indvendigt og udvendigt og ombygges til omkring 50 store lejligheder med moderne installationer.

Desuden skal A&K Greenland opføre nye fællesfaciliteter, ligesom varme og elforsyning skal fornyes.

Bygherren er det amerikanske forsvars indkøbsorganisation, og A&K Greenland løser totalentreprisen i samarbejde med sine grønlandske samarbejdspartnere, arkitektfirmaet Masanti i Nuuk samt rådgivervirksomheden Hollingsworth-Pack Corporation.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11