23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Hop med på den grønne bølge

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Hvis man tror, at det at drive virksomhed i byggebranchen blot handler om at banke nogle bygninger sammen eller smide noget asfalt ud på vejene til en konkurrencedygtig pris, så er man helt sikkert ved at blive hægtet af byggeriets værdikæde.

Begreber som bæredygtighed og cirkulær økonomi vinder frem og betyder, at såvel bygherrer som rådgivere, entreprenører og materialeproducenter skal forholde sig til begreber som på én gang kan være meget abstrakte og særdeles konkrete.

Mens skeptikerne stadig betragter de nye krav til byggeriet som et udtryk for en trend, der blot skal få politikere og borgere til at have bedre samvittighed i forhold til CO2- aftryk – underforstået at det ikke rigtig batter noget – så er der anderledes entusiasme hos fortalerne.

Mens begreber som bæredygtighed og cirkulær økonomi tidligere har været båret frem af græsrodsbevægelser, er begreberne i dag konkretiseret til krav og brugbare værktøjer i byggeriet.

Begreberne er så at sige gået fra tanke til handling og har skabt konkret efterspørgsel, som byggeriet skal kunne honorere.

Bæredygtighed og cirkulær økonomi afspejler sig allerede i byggeriets regler og love. Og det bliver ikke mindre synligt de kommende år.

Så derfor er det nu, du skal hoppe med på den grønne bølge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162