23948sdkhjf

Taget skal vokse sammen med naturen

Innovationscentret Innovest i Skjern holder på regnvandet. Et grønt tag spiller en hovedrolle i strategien
Et grønt tag er en logisk del af en innovativ profil. Derfor giver det god mening, at Innovest – det nye innovationscenter i Ringkøbing-Skjern Kommune – i dag står med et grønt tag, der nærmest vokser sammen med naturen.

Den cirkelformede bygning er tegnet af Aarstiderne Arkitekter A/S og blev taget brug i efteråret 2015.

Den skal være et kraftcenter for udvikling og innovation i lokalområdet. Og valget af grønne tage – her fra Phønix Tag Materialer – bliver mere og mere populært i disse år – og med god grund.

Flere grønne tage til boliger

Hovedentreprenør på det spektakulære byggeri i Skjern er entreprenørfirmaet Hansen & Larsen A/S, og erhvervskonsulent Morten Borg bekræfter den øgede interesse for de grønne tage.

”Indtil nu er det primært virksomheder, der har benyttet dem, men vi ser stadigt oftere, at grønne tage bliver brugt på for eksempel lejlighedskomplekser. Fordelene er, at det er meget enkelt at arbejde med, det går hurtigt og det tager ikke længere tid end et traditionelt tag, fordi det er de samme tagdækkere, der har lagt det hele. Det betyder færre mænd på taget og en effektiv arbejdsgang”, siger Morten Borg.

Holder på regnvandet

Det valgte tag hedder Nature Impact Roof, og det opsamler masser af regnvand – nedløbet fra en tagflade reduceres med mere end 50 procent.

På den måde kan grønne tage være et billigt og smukt alternativ til at udbygge de eksisterende kloaksystemer, i takt med at vi skal forvente mere ekstremt vejr med flere og kraftigere skybrud.

Derfor er et grønt tag med planten sedum – stenurt – ifølge leverandøren sund fornuft, både økonomisk og miljømæssigt. Dertil kommer, at et grønt tag for de fleste øjne er kønt at se på.

En af drivkræfterne bag Innovest er Ringkøbing-Skjern Forsyning, som i dag selv bor i Innovest, og adm. dir. Finn Jessen er glad for valget af de grønne tage.

”Hele bygningen skal ses som et samspil med den smukke natur og Skjern Å, som vi har lige uden for døren. Bygningen hænger sammen med nærmiljøet og er så at sige vokset op af den lokale jord”, siger han.

Passer sig selv

”For os er det også en fordel, at vedligeholdelsen af de grønne tage er meget begrænset, især de første år, fordi sedum reelt passer sig selv. Endelig betyder det også noget, at vi holder på regnvandet uden at skulle lede det væk fra grunden”, tilføjer Finn Jessen.

Morten Borg fra Hansen & Larsen A/S er ikke i tvivl om, at vi vil se endnu flere grønne tage vokse op.

”Én ting er at holde på regnvandet, men det grønne tag året rundt signalerer i sig selv et godt miljø”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109