23948sdkhjf

124 klyngeboliger genopføres som modulbyggeri

Ryhaven ved Aarhus står foran en markant ansigtsløftning. De nuværende bygninger rives ned til fundamentet og genopføres efter design af Ravn Arkitektur. I tillæg bygger Ingeniør’ne i Esbjerg og Scandi Byg 50 nye ungdomsboliger
124 klyngehusboliger i Aarhus-bydelen Hasle bliver lige nu renoveret i en sådan grad, at kun fundamenterne får lov at stå tilbage.

En renovering, som beboerne i Østjysk Boligs Ryhaven-afdeling sikkert også snarere vil betegne som et nybyggeri, når boligerne igen står indflytningsklar. For alt over fundamenterne genetableres efter nedrivningen som spritnyt energiklasse 2020-byggeri, designet af Ravn Arkitektur og med Ingeniør’ne i Esbjerg som rådgivere.

Ingen af de gamle bygningsdele er med andre ord fundet sunde og værd at bevare.

Koster 196 mio. kroner

Vinderen af totalentreprisen, Scandi Byg A/S, er tilfreds med det perspektiv, som ligger i at vinde opgaven, der løber op i 196 mio. kroner.

Inden for det beløb skal Løgstør-virksomheden, der præfabrikerer alle konstruktioner som industrielt fremstillede moduler, desuden etablere 50 ungdomsboliger på arealet.

Skidt byggeri får samme tur

”En så omfattende ordre sikrer os referencen på et perspektivrigt stykke arbejde. Det har i sig selv en stor værdi”, siger salgschef Per Rødsgaard fra Scandi Byg.

Han forventer, at masser af halvskidt byggeri fra 1960’erne og 1970’erne landet over står foran samme tur.

Og bliver processen omkring de nye boliger så succesfuld, som parterne forventer, håber Per Rødsgaard, at opgaven vil inspirere andre boligselskaber.

”I tilfælde som dette, er det jo netop billigere at rive ned og begynde forfra med moderne, energirigtige højkvalitetsboliger fremfor at fortsætte med at lappe på et problematisk byggeri,” siger han.

”I tilfældet Ryhaven fik boligerne allerede en traditionel renoveringsoverhaling i 1991. En opshining som beboerne aldrig blev tilfredse med på grund af fugt- og skimmelskader”, siger Per Rødsgaard.

Vandt på alle parametre

Konkret indebærer projektet fremtidens lavenergibyggestandard 2020 samt større og bedre ventilerede køkken/alrum og badeværelse.

Ligesom projektet får ros for at fastholde områdets nuværende grønne miljø, kroge og klynger.

Eller som Dansk Byggeris fagdommer, Jørgen Bach, Arkitema Architects, siger i en pressemeddelse:

“Det, I får her, ser man normalt kun i den dyrere ende af privat boligbyggeri. Det er rigtig god kvalitet.”

Renoveringen ventes gennemført til november 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188