23948sdkhjf

200 tons bæltekran ruller ind på DNU

Nyindkøbt Liebherr-kran skal assistere BMS på byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Skejby
Det skrider hastigt fremad med byggeriet af DNU – Det Nye Universitetshospitel – i Skejby ved Aarhus. Kranfirmaet BMS har netop sørget for ekstra vitaminer til elementmontagen til den nye psykiatriske afdeling i gigantbyggeriet, som skal samle alle afdelinger af Aarhus Universitetshospital under samme tag.

BMS har udvidet en i forvejen stor flåde af bæltekraner med en splinterny Liebherr LR 1200, som nu rækker store elementer ind fra én side, mens en BMS-Liebherr LR 1300 rækker ind fra den modsatte side.

”De to kraner supplerer hinanden med elementmontagen. Men den nye LR 1200 kommer til at køre rundt på byggepladsen og altså flytte sig efter opgaverne, mens den lidt større makker står stationært”, fortæller Gert Tander, der er afdelingschef for BMS’ bæltekraner.

Totalt skal der bygges 250.000 nye kvadratmeter til de eksisterende 160.000 kvadratmeter hospital i Skejby. Hertil kommer 50.000 kvadratmeter nyt psykiatrisk center, som de to Liebherr-kraner i øjeblikket flytter elementerne på plads til.

”Når vi køber nyt, er der ofte tale om udskiftning af ældre kraner og dermed en opdatering af flåden af bæltekraner. Men den nye Liebherr LR 1200 er en forøgelse af bestanden, som i forvejen var på 20 kraner. Hovedparten af vores larvebåndskraner er Liebherr”, siger Gert Tander.

Direkte fra fabrikken

Ligesom de øvrige BMS-bæltekraner, er det den danske Liebherr-importør og -forhandler, Johs. Møllers Maskiner A/S, der har leveret den nye i flokken.

Den kom direkte fra Liebherr-fabrikken til BMS’ depot ved Hinnerup nord for Aarhus. Her fik maskinen de sidste justeringer til BMS-brug. Derefter gik turen til Skejby, hvor BMS-serviceteknikere og kranspecialister fra Johs. Møllers Maskiner i fællesskab gjorde den store kran endeligt klar.

”Det tager normalt et par dage at rigge en ny kran op, hvis alt er i orden fra fabrikken. Det var det, og vi holdt tiden fint. Kranen er rigget op med 32 meter hovedbom og 41 meter luffingjib”, forklarer afdelingschef Gert Tander.

LR 1200 løfter op til 200 tons takket være det solide bom- og vippesystem. Den maksimale løftehøjde for krantypen er 148 meter og maksimal radius 95 meter.

Mange kameraer

Som standard er Liebherr LR 1200 forsynet med fire kameraer, hvis billeder samles på én skærm i kabinen. Der er kamera bag på kranen, på begge sider samt på spillene. Tillige har BMS fået monteret et kamera øverst på bommen, og dermed er der totalt overblik på byggepladsen for kranfører Per Schultz, som er fast mand i den nye bæltekran.

De næste ni måneder er der fast arbejde til den nye BMS-Liebherr i Skejby.

”Kranen er booket til sygehusbyggeriet frem til februar. Derefter venter nye opgaver, som vi ikke kender endnu. Et par måneder før aftalen udløber, begynder jeg at søge nye jobs til den. Det bliver ikke et problem at få den i sving. Siden januar 2014 er vi gået fra 10 til 20 bæltekraner, da der er stor efterspørgsel på bæltekraner”, siger Gert Tander.

Fokus på bæltekraner

Netop med indgangen til 2014 valgte BMS at optimere fokus på bæltekranerne. Gert Tander rykkede fra andre funktioner i virksomheden til jobbet som afdelingschef.

Med det øgede fokus og en fast mand i spidsen er det gået stærkt. Samtlige larvebåndskraner er booket til opgaver stort set konstant. I øjeblikket har BMS tilmed suppleret flåden med en indlejet kran fra Holland.

Med indkøbet af den nye har BMS nu fire larvebåndskraner af typen Liebherr LR 1200. Størst i familien er to 350 tons Liebherr LR 1300 SX. Flest er der af 130-tons bæltekranerne – i alt ni styk.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.703