23948sdkhjf

Riget får et børnehospital

Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond er gået sammen i et partnerskab om et hospitalsbyggeri rettet mod børn, unge, fødende og deres familier til to mia. kroner
Der skal bygges til på Rigshospitalet i København, som får et børnehospital, der skal revolutionere oplevelsen for børn, unge, fødende og deres familier før, under og efter behandling.

Det nye byggeri har arbejdstitlen ”BørneRiget”, og Region Hovedstaden understøtter byggeriet med en bevilling på 1,4 mia. kroner, mens fonden til minde om Lego-koncernens stifter, Ole Kirk Kristiansen, donerer 0,6 mia. kroner.

”Målet er, at det nye hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende på Rigshospitalet skal bidrage til at udvikle hele det danske sundhedsvæsen i en helt ny retning, hvor patientbehandling er meget mere end at diagnosticere sygdom og give medicin”, fortæller regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), i en pressemeddelelse.

På det nye hospital bliver alle forløb og funktioner tilrettelagt, så børn og forældre flyttes mindst muligt. Specialisterne og eksperterne kommer til barnet og familien - ikke omvendt. Derudover skaber byggeriet rammerne for, at familierne får mulighed for at være sammen som familie og have en så almindelig og tryg hverdag som muligt, lyder det i pressemeddelelsen.

Forundersøgelse viser vejen

Her fremgår det, at der er gennemført en omfattende forundersøgelse for at afdække, hvad der skal til for at skabe det optimale behandlingsforløb, og det centrale i det nye hospital er, at behandling, pleje, forskning, uddannelse, teknologi og arkitektur er tænkt sammen i en integreret løsning.

Derudover er barnets leg og integrationen af leg i selve behandlingen en gennemgående rød tråd igennem hele behandlingsforløbet.

”Det er helt afgørende, at børn og deres familier føler sig trygge i et behandlingsforløb og kan opretholde bedst mulig livskvalitet. Der skal være plads til, at familien kan have det rart sammen, og plads til leg, omsorg og adspredelse, så både barnet og familien får et pusterum fra bekymringerne. Et behandlingsforløb skal med andre ord kunne rumme alt det, børn, unge og familier har brug for, så de kan leve et så normalt liv som muligt”, siger Kjeld Kirk Kristiansen, formand for Ole Kirk’s Fond, der er glad for, at ”bidrage til et nyt, innovativt hospitalsbyggeri, der tager højde for den sårbare situation, familierne er i, når et barn bliver alvorligt syg”.

Børneriget forventes at stå klar til indflytning i 2024.

Tidsplan for byggeriet
2016 – 2017: Projektkonkurrence
2018: Projektforslag besluttes
2019: Klargøring af byggegrund
2020 - 23: Byggeperiode og test af innovative løsninger
2023 - 24: Test af innovative løsninger og indflytning


Byggeriet
58.000 kvm nyt hospital til børn, unge og fødende
179 senge til børn og unge
43 senge til voksne
15 operationsstuer
14 fødestuer
50 opvågningspladser
26 daghospitalspladser til børn og unge
56 ambulatorierum til børn og unge
30 ambulatorierum til voksne
1 almen og nuklear diagnostisk enhed

Kilde: www.rigshospitalet.dk/boerneriget
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109