23948sdkhjf

Stor arkitektkonkurrence tager fat på slutspurten

Et nyt stort diabetescenter på 18.000 etagekvadratmeter skal i 2020 stå klar til at behandle 13.000 patienter. Flere toneangivende tegnestuer er prækvalificerede
DIABETESCENTER Region Hovedstaden har prækvalificeret rådgiver- og arkitektvirksomhederne Cowi, C.F. Møller, Henning Larsen Architects, Aarhus Arkitekterne og Nickl & Partner til en af årets største danske projektkonkurrencer, Steno Diabetes Center.

Projektet forventes på forhånd at skulle indeholde 18.000 etagekvadratmeter plus parkeringskælder, og skal i 2020 kunne behandle 13.000 patienter og beskæftige 330 fuldtidsansatte.

Topmoderne til forskning

Centeret har fokus på at have klinikker for patienter i alle aldersgrupper.

Der skal være topmoderne forskningsfaciliteter og muligheder for aktiviteter, som promoverer folkesundhed og undervisning for hele regionen, lyder det fra Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden, der har udvalgt C.F. Møller som en af fem konkurrencedeltagere til det københavnske center, som skal sikre diabetespatienter behandling af høj international klasse.

Steno Diabetes Center blev etableret i 1991 efter sammenlægningen mellem Niels Steensens Hospital og Hvidøre Hospital. Hvidøre Hospital var etableret nogle år efter Niels Steensens Hospital af Novo A/S. De to hospitaler blev sammenlagt to år efter fusionen mellem Nordisk Insulin Laboratorium og Novo til Novo Nordisk A/S.

Optimale faciliteter

Det fremtidige Steno Diabetes Center København skal efter planen knyttes tæt til Herlev Hospital.

Sammen med underrådgiver Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma skal C.F. Møller - der i forvejen har bred sygehuserfaring med blandt andre universitetssygehusene i Køge og Aarhus samt Vestfold i Norge - komme med et bud på, hvordan diabetescentret skal udformes.

”Det helt afgørende for os er at sikre, at Region Hovedstaden i fremtiden får de optimale faciliteter til at behandle og forebygge diabetes. Det kræver et indgående kendskab til opbygningen af en sundhedsinstitution som denne, og det kræver stor ekspertise i designet og indretning af et kompleks byggeri, hvor laboratorier spiller en meget væsentlig rolle i det vigtige samarbejde mellem behandling og forskning”, siger Klavs Hyttel, som er partner og bestyrelsesformand i C. F. Møller.

I alt 17 totalrådgiver­teams havde anmodet om at deltage i projektkonkurrencen, hvor fem hold nu er udvalgt.

Og der er behov for fornyelsen.

I dag foregår behandlingen på Steno Diabetes Center kun ambulant i Stenos Daghospital og Ambulatorium, ifølge steno.dk.

Stenos forskning
Stenos udgangspunkt er forskningshospitalet, hvor behandling og forskning går hånd i hånd og løbende forbedrer diabetesbehandling. Det udgangspunkt blev i 1991 udvidet med afdelingen Steno Education, der skal forankre den viden, der skabes på Steno, i praksis. Det sker både nationalt og internationalt gennem kurser og uddannelsesprogrammer.

I 2010 åbnede Health Promotion Research, en humanistisk orienteret forskningsenhed, der arbejder med forebyggelse af diabetes og patientuddannelse. Ideen er at udvikle viden om nye sundhedspædagogiske tilgange, der kan bruges både i klinikken og i det brede forebyggende arbejde.
(Kilde: steno.dk)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125