23948sdkhjf

Verdensnyhed skaber optimisme hos teglproducent

Den fynske teglproducent Strøjer Tegl sætter salgsrekord og genererer sit største overskud i flere år. En del af det investeres i udvikling af nye produkter
En verdensnyhed. Flemming Rasmussen lagde ikke fingre imellem, da direktøren for Strøjer Tegl i januar præsenterede den produktionsteknologi, som tillader den fynske teglproducent at lave 3D-baserede teglfacader.

Mindre end fire måneder senere kan Flemming Rasmussen så gøre midtvejsstatus på opfindelsen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad. Produktet har fået navnet Diversity, der kan oversættes til alsidighed.

”Det har fået en åben modtagelse iblandet en vis grad af skepsis, og det har jeg det helt ærligt fint med. Det er sådan, det skal være, for der er tale om et produkt, som ikke er set før,” siger Strøjer Tegl-direktøren, som blandt andre kunne præsentere Diversity-teglstenen for branchefolk, kollegaer og potentielle kunder på Byggeri ’16-messen i Fredericia i marts.

Med i konkurrence

Strøjer Tegl deltager allerede i en arkitektkonkurrence med Diversity-teglfacaden, ligesom Flemming Rasmussen på fredag holder møde med en anden dansk arkitek om den fremtidige anvendelse af virksomhedens nye produkt. Opmærksomheden er med andre ord til stede, og det glæder direktøren.

”Men vi er fuldt ud bevidste om, at det skal vises 1:1 på et projekt, før det for alvor tager fart med salget. Vi har det bogstaveligt talt stadig kun liggende som vareprøver,” konstaterer Flemming Rasmussen.

Han understreger, at Diversity aldrig har været tænkt som en guldkalv hos Strøjer Tegl. I stedet har projektet handlet om at vise både omverdenen og virksomheden selv, at man har evner og mod til at tænke nyt i en branche, hvor det grundlæggende produkt har mange tusinde år på bagen.

”Det er lidt som med haute couture. Det er noget, som folk taler om og inter­esserer sig for, men langt de fleste tøjhandler foregår stadig i H&M. Sådan ser vi det her. Det er et commitment til produktudvikling, og det er noget, vi gerne vil være kendte for,” siger Flemming Rasmussen.

Han erkender dog også, at Strøjer Tegl ikke udskriver blankochecks til enhver løs idé.

”Hvis jeg havde bygget en ny fabrik og investeret et trecifret millionbeløb, så var det noget andet. Så var vi mere opmærksomme på økonomien i det. Men vi vil gerne være med til at flytte grænser i markedet, uden det behøver at være en business case med en stram plan for payback. Hvis ikke investeringen tjener sig selv hjem i salg, kan det være, vi kan kapitalisere på Diversity på anden vis. Det er ikke så vigtigt,” siger Flemming Rasmussen.

Strøjer Tegl A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttoresultat 54,5 66,3
Driftsresultat 16,9 20,7
Resultat før skat 16,7 19,8
Årets resultat 12,6 15,5
Balance 130,2 158,9
Egenkapital 89,7 100,2
Antal ansatte 58 64

Regnskabet er afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109