23948sdkhjf

Formænd: Ingen kønsforskel i bestyrelserne

To af byggebranchens mest fremtrædende bestyrelsesformænd mener, at forskellen på kvinder og mænd er til at overse i bestyrelserne
44 procent af bestyrelsesmedlemmerne hos MT Højgaard er kvinder, mens Arkil kan bryste sig af at have den eneste kvindelige bestyrelsesformand i toppen af entreprenørbranchen. Licitationen - Byggeriets Dagblad har spurgt de to virksomheders bestyrelsesformænd, om der er forskel på kønnene, samt hvorvidt politikerne skal blande sig i de private virksomheders kønsfordeling i bestyrelserne.

Hvilke forskelle er der på at sidde i bestyrelser, som kun består af mænd, og så bestyrelser, hvor den kønsmæssige sammensætning er blandet?

Søren Bjerre-Nielsen (SBN), formand i MT Højgaard: ”Jeg oplever ikke den store forskel på at arbejde i bestyrelser, hvor der kun er mænd, i forhold til hvor begge køn er repræsenteret. Begge køn er først og fremmest professionelle og fokuserede. Men alle har jo forskellige personligheder, både mænd og kvinder.”

Agnete Raaschou-Nielsen (ARN), formand i Arkil: ”Jeg synes ikke, man kan mærke forskel på kønnene. Det, jeg mener med, at vi er forskellige, er, at vi kommer fra forskellige hjørner i erhvervslivet. Når det handler om at træffe beslutninger i bestyrelseslokalet, så kan jeg ikke for alvor se, der skulle være systematiske forskelle på kønnene.”

Mener du, at det er en politisk opgave at regulere andelen af kvinder i virksomhedernes bestyrelser, eller skal virksomhederne selv styre dette?

SBN: ”Mit udgangspunkt er, at det bør selskaberne selv kunne håndtere. Der bliver flere og flere kvinder, der besidder de nødvendige kvalifikationer, og jeg er sikker på, at mangfoldigheden blandt kønnene ville komme af sig selv. Måltallene har bevirket, at udviklingen er gået hurtigere, end den ellers ville have været. Men virksomhederne skal fortsat have fokus på at udvikle kvinder i lederstillinger. Ellers bliver der hurtigt for få kvalificerede kandidater til bestyrelsesarbejdet.”

ARN: ”Jeg går ikke selv ind for kvoter, så der går min grænse for, hvad jeg mener, loven skal bestemme. Jeg er så enig i, at hvis vi efter nogle år kan se, at der slet ikke er noget, der rykker, så må vi se på, om vi skal ændre ved reguleringen. Men det er for tidligt at sige noget om endnu.”

Læs også: " Arkil-formand: En lykkelig udvikling ".

Læs også: " Flere kvinder indtager byggeriets top ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125