23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Regeringens nøl skaber usikkerhed

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det offentlige – altså staten, regionerne og kommunerne – er uden sidestykke den største bygherrer herhjemme. Derfor påvirker det altid bygge- og anlægssektoren, når regeringen vælger at skrue på investeringerne.

Lige om hjørnet ligger massive besparelser på igangværende og planlagte bygge- og anlægsprojekter som formentlig skal skæres med fire mia. kroner i 2017 og op til to mia. kroner i 2018.

De store besparelser vil naturligvis kunne mærkes i bygge- og anlægsbranchen, men også borgerne rammes.

Det gælder blandt andet i forhold til den nye Storstrømsbro. Her ser det ud til, at regeringen i stedet for at få sat gang i opførelsen af en ny bro vælger at lappe den gamle, så opførelsen af en ny bro udskydes nogle år.

Det medfører selvfølgelig trafikale gener i området, når broen i tide og utide spærres af for at blive nødtørftigt repareret. Men udskydelsen efterlader også forundring over, hvorfor man ikke vælger at spare penge til reparation og kaster dem ind i puljen til en ny bro.

Der er flere andre vigtige infrastrukturprojekter som bliver ramt af regeringens spareplan. Det værste er imidlertid – som branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører Niels Nielsen fremhæver – at spareplanerne, som blev luftet i august sidste år, endnu ikke er konkretiseret.

Det skaber usikkerhed for anlægsvirksomhederne, og det forringer deres mulighed for at fastholde de nødvendige kompetencer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268