23948sdkhjf

DEBAT: Talenter og erfarne gearer hinanden til næste digitale skridt

Moderne kommunikationsmidler vinder indpas i byggeriet med kommende generationer af aktører. Samspil med de erfarne kræfter sikrer, at de nye løsninger bliver brugbare i praksis
Med øjnene fokuseret på telefonens skærm og fingrene på tastaturet. For blot få år tilbage ville de færreste tro, at der var tale om arbejde, hvis det var billedet ude på byggepladsen. I bedste fald var det for at få fat i en kollega. Men det har i den grad ændret sig. De mest fremsynede virksomheder bruger i dag telefonen til at undgå fejl og tidsspild.

Den udvikling kan nogle steder give anledning til frustration. I dele af sjakket er telefonen tidligere højst blevet brugt til at ringe til konen eller måske sende en sms, så overgangen er naturligt nok besværlig.

Men ikke for de unge. Det kan ses i disse dage, hvor konferencen Digitale Dage kører for syvende år i træk i Aalborg. Her konkurrerer blandt andet talentfulde og engagerede elever fra byggeriet i at levere den bedste renoveringsløsning for en lokal skole. I alt er flere end 100 studerende fra forskellige uddannelser involveret.

Fornyelse fra unge

Det er et fascinerende syn. For blandt de unge mennesker, der kommer til at præge byggebranchen i fremtiden, er det nemlig det mest naturlige i verden at inddrage it og anden teknologi.

De studerende bryder med den måde, branchen normalt har tænkt digitale løsninger ind i byggeriet. I stedet for at tænke på, hvordan det kan bruges, gør de det bare.

Det bemærkes blandt de virksomheder i byggeriet, der er repræsenteret ved Digitale Dage. Midt i indsatsen sørger de for at snuse til de innovative løsninger, der opstår i den højtgearede konkurrence, ligesom der holdes øje med, hvem der på sigt kunne være gode at få ind i virksomheden som medarbejdere.

Anvendelighed i fokus

Nogle vil sige, at fokus i for høj grad er rettet mod at udnytte nye teknologier frem for den klassiske faglighed, som håndværkere altid har været gode til. Det er en vigtig pointe.

Men Digitale Dage er ikke bare en gratis omgang for dem, der kan arbejde smartere på computeren eller deres telefon. Når vinderen skal findes, er det nemlig et vigtigt kriterie, at løsningen skal kunne fungere i praksis. En løsning er ikke meget værd, hvis den ikke kan bruges i virkeligheden.

Derfor er virksomhedernes engagement på dagen afgørende. Relevante medarbejdere træder til og hjælper de studerende med at udforme realistiske løsninger. På den måde lykkes Digitale Dage med at samle det bedste fra både erfarne og talenter.

Det er netop derfor, det er så godt et koncept. Begge parter bliver dygtigere, hvilket bare øger engagementet. Det lover godt for byggeriets evne til at tage næste skridt ind i den digitale tidsalder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109