23948sdkhjf

Bygherre er fundet til alment boligprojekt i Aarhus

Boligselskabet AAB er udpeget som bygherre på projektet om opførelse af 106 almene boliger i den nye bydel Risskov Brynet
Projektet om opførelse af i alt 106 almene boliger i den nye Aarhus-bydel Risskov Brynet har nu fundet sin bygherre efter en projektkonkurrence med tre boligforeninger som deltagere.

Det bliver boligforeningen AAB, som skal opføre de 62 ungdomsboliger, 10 handicapboliger og 34 familieboliger.

Det er første gang, at en konkurrence af den slags er afholdt i Aarhus Kommune, og i de kommende år vil flere almene boligprojekter – blandt andet i Knudrisgade, i Saltholmsgade og på Aarhus Ø – blive konkurrenceudsat for at få endnu højere bykvalitet i byggeriet af de 1.600 almene familieboliger, som vil blive opført i den kommende tid.

”Jeg synes, at vinderprojektet er meget vellykket. Projektet giver kvarteret nogle rigtig gode boliger, som helt almindelige aarhusianerne har råd til at bo i. Samtidig er projektet udformet på en måde, så det giver noget tilbage til kvarteret. Bygningerne er med til at skabe gode byrum og mødesteder for beboerne, og det er netop tanken bag konkurrencerne om nye boligprojekter, fordi vi skal bygge god by”, siger Kristian Würtz, rådmand for teknik- og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Glad boligforening

Hos Boligselskabet AAB glæder man sig over sammen med Loop Architects, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Envidan, Schønherr og Kuben Management at være udpeget som vinder af konkurrencen. En konkurrence som Anders Rønnebro, direktør i AAB, mener har haft en positiv indflydelse på projekterne.

”Der er jo ingen tvivl om, at når Aarhus Kommune lader en konkurrence afgøre, hvem der skal bygge, så tvinger man boligforeningerne til at tænke sig ekstra godt om. Man får helt sikkert bedre kvalitet for skattekronerne, men det er vigtigt, at Aarhus Kommune har en åbenhed om konkurrencevilkårene og sikrer, at alle bagefter kan se, hvorfor vinderen vandt, og taberne tabte. Kun på den måde bliver vi alle klogere til næste gang, der udskrives en konkurrence”, siger han.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fremhæver Anders Rønnebro, at boligselskabet snart sender byggeopgaven i udbud. Hvilken udbudsform, der bliver tale om, kan han ikke svare på for nuværende.

”Men vi kommer ud meget snart. Inden for den næste måneds tid”, siger han og fortsætter:

”Hvis alt går til held kan vi gå i gang med byggeriet omkring årsskiftet med indflytning medio 2018”.

Konkurrencedeltagerne
Foruden boligselskabet AAB deltog boligforeningen Ringgården og Lejerbo i konkurrencen om byggeriet af almene boliger i Risskov Brynet. De tre var prækvalificeret ud af et felt på otte ansøgere.


14/4-16 kl. 12:45: Kuben Mangagement er tilføjet vinderne af konkurrencen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.967