23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeopsving kan også give bagslag

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er fuld fart på byggeriet i blandt andet hovedstadsområdet i denne tid. Det kan man for eksempel se på de mange specialtransporter med beton- elementer på de københavnske indfaldsveje.

Producenterne af betonelementer har susende travlt og der er gang i støbeformene på elementfabrikkerne som ikke set siden før finanskrisen i 2008.

Der er så meget tryk på, at elementfabrikkerne er i gang med at udvide kapaciteten for at kunne følge med efterspørgslen.

Det er naturligvis rigtig godt for bygge- branchen, at opsvinget har bidt sig fast.

Man kan så blot håbe på, at både entreprenører og betonelementproducenter også formår at hente et fornuftigt dækningsbidrag hjem på opgaverne. Markedet er stadig meget hårdt presset prismæssigt og det kan – alt andet lige – risikere at smitte negativt af på de gensidige forventninger. Både når det gælder forventninger mellem element- producenter og entreprenører og mellem entreprenører og bygherrer.

Det ses ofte i et opsving, at det især er forventningsafstemningen i forhold til pris- niveauet og kvaliteten der bliver stridspunkter. Samtidig kan der være tendens til, at man presser hinanden unødigt hårdt, fordi man ikke helt har rystet kriseadfærden af sig.

Der er intet belæg for, at det komme til at ske i betonelementbranchen i det nuværende opsving. Og hvis branchen som vanligt har styr på tingene, så bliver det formentlig heller ikke noget problem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125