23948sdkhjf

Forsyningsvirksomhed øger indtjeningen

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, har trods store klimainvesteringer vendt underskud til overskud
En af landets største forsyningsvirksomheder, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, leverer trods store klimaprojekter et tilfredsstillende resultat i 2015.

Omsætningen, som består af indtægter fra Hofors mange forsyningskunder, er godt nok faldet en anelse, men til gengæld er resultatet før skat steget med 450 mio. kroner til 337 mio. kroner efter at have landet et underskud før skat på 112,5 mio. kroner i 2014.

Men underskuddet i 2014 var negativt påvirket af ekstraordinær nedskrivning af de materielle anlægsaktiver knyttet til vandaktiviteterne på 180 mio. kroner og en engangsafskrivning af kapacitetsrettigheder på fjernvarme på 59 mio. kroner.

Desuden nedskrev Hofor olielageret på Amagerværket med 18 mio. kroner, så de samlede nedskrivninger påvirkede regnskabet for 2014 negativt med 257 mio. kroner.

Forventet resultat

Så under et er regnskabet for 2015 som forventet, og den samlede nedgang i omsætningen skyldes hovedsageligt, at varmeprisen i København er sat ned med 10 procent i 2015. Samtidig har Hofor i de senere år igangsat en række store klimaprojekter.

”Vi er i gang med at løse klimaudfordringerne i hovedstadsområdet. Det er eksempelvis store kloaktunneler i Hvidovre, regnvandstunnel på Østerbro og projekter langs både St. Vejle Å og Harrestrup Å. Vandet respekterer ikke kommunegrænserne og derfor hjælper det, at vi kan finde løsningerne på tværs”, forklarer Jan Kauffmann, der er Hofors direktør for økonomi og forretning, i en pressemeddelelse.

Må ikke tjene penge

Hofor drives som en non-profit virksomhed, som i realiteten ikke må tjene penge.

Derfor skal indtægter og udgifter blot balancere, og et eventuelt overskud i et år skal tilbagebetales til kunderne de efterfølgende år, mens et underskud omvendt fører til øgede priser.

Men de mange nye investeringer gør, at Hofor løbende må effektivisere for at holde et stabilt og rimeligt prisniveau.

”Vi vil levere forsyningsløsninger, der er både grønne, sikre og billige. Derfor har vi hele tiden fokus på at arbejde smartere og effektivisere vores drift, så vi trods store investeringer kan holde rimelige priser for kunderne”, siger Jan Kauffmann.

Projekter i pipelinen

Hofor har en lang række projekter i pipelinen i fremtiden. Alene Københavns Kommune vedtog mere end 300 klimatilpasningsprojekter sidste efterår, og de skal realiseres over de kommende 20 år.

Desuden er Hofor i gang med en større omstilling på Amagerværket, hvor en ny biomassefyret kraftværksblok skal sikre, at der ikke længere bruges kul i produktionen af fjernvarme til København.

Og nye vindmøller både til lands og til havs skal producere grøn strøm svarende til Københavns elforbrug.

Hofor arbejder således målrettet for, at København kan blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Hofor
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, er en virksomhed ejet af de otte kommuner Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk.
I alle otte kommuner leverer Hofor vand og sørger for spildevand. Desuden forsyner Hofor Københavns Kommune med fjernvarme, bygas og fjernkøling.
Hofor er skabt ved en fusion mellem de respektive forsyningsselskaber i 2012.
Hofor må som non-profit virksomhed ikke tjene penge, hvorfor et overskud skal betales tilbage til kunderne, mens et underskud fører til højere priser.
Kilde: Hofor


Hofor
Mio. kroner
2014 2015
Omsætning 5.315,4 5.242,8
Bruttoresultat 1.989,4 2.288,5
Driftsresultat 61,1 523,1
Resultat før skat -112,5 337,0
Årets resultat -121,7 335,2
Egenkapital 9.494,5 9.822,2
Antal ansatte 1.118 1.201

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.704