23948sdkhjf

Nye Hitachi-gravemaskiner øger produktiviteten

Dansk premiere på Hitachis nye mellemklasseserie, hvor hydraulikken er yderligere forbedret
Nu lancerer Hitachi sine hidtil mest produktive gravemaskiner i mellemklassen fra 25 til 35 tons. Den nye Zaxis-6 serie omfatter tre modeller, og den første maskine på dansk jord – en 30 tons ZX300LC-6 – er leveret til entreprenørfirmaet Vesti-Olsen & Hansen.

I takt med den stigende aktivitet i byggeriet har virksomheden i Tølløse valgt at udvide sin maskinpark, som nu blandet tæller 10 Hitachi-maskiner. Der er især travlhed med opgaver inden for anlæg/beton, og maskinens første opgave er en større byggemodning i Hvalsø.

Forbedret hydraulik

Hitachi er kendt for sin præcise, ”bløde” hydraulik, og den er forbedret yderligere i Zaxis-6 serien med det avancerede Trias II-system, der reducerer brændstofforbruget markant.

Teknologisk består Trias II af tre pumper og ventiler. Pumperne styres elektrisk til et præcist flow, hvor olien flyder separat til skovl-, arm- og bomcylindrene. Og frontudstyret bevæger sig hurtigere, fordi hver aktuator har sin egen pumpe. Brændstofbesparelsen opnås ved, at der med systemet skal føres mindre hydraulikolie tilbage til tanken.

De nye Hitachi Zaxis-6 gravemaskiner er på lager hos importøren, H.P. Entreprenørmaskiner og kan desuden opleves på verdens største udstilling af entreprenørmateriel, Bauma 2016, der afholdes i München i næste uge.

Maskinfører Anders Hansen kører den nye Hitachi ZX300LC-6 hos Vesti-Olsen & Hansen, og han er tilfreds med maskinen.

”Hydraulikken er fremragende. Hitachi laver bare et godt oliesystem, hvor det hele følges ad og passer til mit arbejde. Maskinen kører godt. Jeg er yderst tilfreds med den, og opbygningen på den er god. Udsynet er perfekt, kræfterne er i top og lever op til det, der er sagt om denne model: At det er den bedste gravemaskine, Hitachi nogensinde har lavet”, siger han.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.305