23948sdkhjf

Roust Træ fordobler resultat

Konkurrentens konkurs stabiliserer markedet fremadrettet, spår Roust Træ efter et presset år for produktion af spær
Roust Træ har næsten fordoblet årets resultat. En fordobling ses også i egenkapitalen i den ordreproducerende virksomhed, som i dag omfatter trætørring, høvleri samt produktion af tagspær, vægelementer, tagelementer og færdige kviste. Egenkapitalen er vokset 5 mio. kroner til 10 mio.

”Det er gået som budgetteret og dermed tilfredsstillende. Det er en tendens, som vi også har hæftet os ved igennem andre historier i Licitationen (Byggeriets Dagblad red.), præger hele byggeriet. Finanskrisen er lagt bag os, og der er en god omsætning på markedet”, siger Robert Pedersen, direktør i Roust Træ A/S.

Konkurrent gik konkurs

På trods af de positive tal skæmmes fremgangen af et presset marked inden for produktion og salg af tagspær. Det har primært været Palsgaard Gruppen A/S, som i slutningen af januar i år blev erklæret konkurs, der har presset priserne. Palsgaard er dog siden solgt til et partnerskab, der overtog medarbejderforpligtelserne for hovedparten af de ansatte, varelager, maskiner og kundeordrer.

”Palsgaard har udpint markedet for tagspær, og det har derfor har været meget trykket på grund af konkurrencevilkår. Men vi tror på en normalisering i år. Jeg ved godt, at Palsgaard er genopstået med en ny ejerkreds, men jeg forventer, at de har mere fokus på indtjening end på volumen. Hvis det forholder sig sådan, bliver det et bedre marked”, siger Robert Pedersen.

Forventer yderligere fremgang

Robert Pedersen forklarer Roust Træs positive udgang af den hårde konkurrence med Palsgaard Gruppen med, at virksomheden har flere ben at stå på. Specielt væg-, tag- og kvistelementer har klaret sig godt. Men på trods af konkurrentens konkurs, afviser han at Roust Træ har vundet kapløbet.

”Siden finanskrisen satte ind i 2008 er Palsgaard Gruppen A/S gået fra at have en markedsandel på en tredjedel til to tredjedele, så man kan ikke sige, at vi vandt. Men man kan sige, at hvis ikke vi havde haft de andre ben at stå på, så havde det også gjort ondt på os. Markedet stiger voldsomt, på de produkter vi har. Vi skal selvfølgelig passe på, for der gror ikke nogen træer ind i himlen, men vi regner med at fremgangen fortsætter, og vi budgetterer med en stigning på 10 procent i både omsætning og i indtjening i 2016”, siger Robert Pedersen.

Roust Træ A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 36,3 41,1
Driftsresultat 3,7 6,8
Årets resultat 3 5,1
Egenkapital 5 10,1
Antal ansatte 65 80

Regnskabet er afsluttet 29. marts 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156