23948sdkhjf

Skridsikker i våde omgivelser

Med indbyggede skridsikre partikler i hele slidlaget er en ny gulvkonstruktion velegnet til steder med stor trafik. Et eksempel er Baltimores store akvarium
Er der steder, hvor gulvet bare skal virke, er det på museer og kulturelle attraktioner, hvor publikumstrafikken er massiv fra morgen til aften.

The National Aquarium i Baltimore, USA, kontaktede gulvfirmaet Altro om sin gulvbelægning, hvor man ønskede høj sikkerhed og nem vedligeholdelse.

National Aquarium har mange lærestationer, og hovedattraktionerne i udstillingen er to store bassiner, der giver gæsterne mulighed for at komme tæt på og berøre dyrene. Da røre-bassinerne er åbne, er der stor sandsynlighed for, at der kommer vand på gulvet, hvilket øger risikoen for at glide og falde dramatisk. Et tyndt lag vand, bare en tiendedel af tykkelsen af et menneskehår kan forhindre kontakt mellem sko og gulv.

I hele laget

Altros sikkerhedsgulvkonstruktion sikrer angiveligt mod faldulykker ved hjælp af indbyggede skridsikre partikler i hele slidlaget. Det giver en holdbar overflade, der er skridsikker over for både våde og tørre forurenende stoffer i hele produktets levetid.

Desuden har arkitekterne brugt gulvenes omfattende farvepalet. Der blev valgt tre forskellige farvetoner, så udstillingen illustrerer farverne ved de fantastiske strande på den midt-atlantiske kyst. Farverne efterligner tørt sand, vådt sand og vand.

Farveskiftet i gulvdesignet forbinder akvarieområdet med udstillingsmiljøet, så en solbeskinnet strand, som bruger ”tørt sand” på gulvet glider over i ”vådt sand” og endelig i ”vand”, hvor rørebassinerne og stationerne omkring havlivet er placeret.

Udviklet med arkitekter

Med udnyttelsen af de seneste designtrends er de såkaldte altro suprema-gulve udviklet i samarbejde med farverådgivere, arkitekter og slutbrugere for at skabe en opdateret palet.

En af de 40 nuancer, der er ideelle til store, offentlige rum, vil på den måde med stor sandsynlighed matche den stemning og designfrihed, man vil skabe, ifølge Altro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156