23948sdkhjf

Rambøll giver afrikansk bro et serviceeftersyn

Den danske rådgiver vender tilbage til nu 115 år gammel bro på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe
Den danske rådgiverkoncerne Rambøll har vundet en international konkurrence om eftersyn af den broen Victoria Falls Bridge over Zambezi-floden på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe i den sydøstlige Afrika.

Det er anden gang, at Rambøll vinder eftersyn på den nu 115 år gamle bro. Første gang var i 2005, hvor Rambøll med finansiering fra Verdensbanken, udførte et 100-års eftersyn. Broen blev gennemregnet med moderne metoder og efterset i detaljen.

I den nyvundne opgave har Rambøll stor glæde af beregningsmodellen fra sidst og de data fra eftersynet, der blev registeret i Rambølls forvaltningssystem Smart, oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

Gamle nittede broer er speciale

Gamle nittede stålbroer er lidt af et speciale i Rambøll, der har erfaring fra adskillige ældre danske broer, blandt andet den gamle Lillebæltsbro, der er opført i 1935.

Victoria Falls Bridge er ifølge Rambøll endnu et spændende projekt, både ingeniørfagligt og æstetisk.

Victoria Falls Bridge er designet og konstrueret af engelske ingeniører i starten af 1900-tallet, og det viste sig da også, at tilstanden er imponerende i betragtning af broens alder og det fugtige klima lige neden for det store vandfald, Victoria Falls.

Broen åbnede i 1905 med et spænd på 156 meter over en 120 meter dyb slugt. Den blev opført som et led i en vision om at binde Afrika sammen med en jernbane fra Cape Town i Sydafrika til Cairo i Egypten.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125