23948sdkhjf

Svendborgsundbroen får en overhaling

Sokler og piller på den fynske bro skal renoveres og arbejdet forventes færdigt i slutningen af 2017
Piller og sokler på Svendborgsundbroen står over for en tiltrængt renovering.

Arbejderne på Svendborgsundbroen vil primært blive udført fra vandsiden, hvor der opsættes stillads omkring sokler og piller.

Arbejdet igangsættes fra Tåsingesiden, hvor det forventes, at der vil blive arbejdet på tre sokler ad gangen. Af hensyn til pillerne i gennemsejlingsfaget, hvor der ikke bør opsættes stillads på begge piller på samme tid, vil der blive flyttet lidt rundt på rækkefølgen af pillerne.

Etableringen af den såkaldte katodiske beskyttelse af armeringen i betonen kræver strøm. Der vil derfor blive ført ledninger fra sokler og piller op i brokassen, hvor de alle skal trække frem til broenden på Tåsingesiden, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejde afsluttet i 2017

I 2012 og 2013 gennemgik Svendborgsundbroen en renovering, hvor broen blandt andet fik udskiftet asfaltbelægningen, belysning og rækværk, så den kan klare den stigende trafik de kommende år.

Renoveringen af piller og sokler på Svendborgsundbroen foregår over en længere periode og forventes først afsluttet i slutningen af 2017.

Selve arbejdet med at etablere byggepladsen er overstået.

brahe

Broen
Svendborgsundbroen er en en 1.225 meter lang bjælkebro mellem Svendborg på Sydfyn og Vindeby på Tåsinge.
Broen har en gennemsejlingshøjde på 33 meter og blev opført i årende 1963-66.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078