23948sdkhjf

Entreprenør vinder på de bløde værdier

PNP Byg A/S øger bruttofortjenesten og bundlinjen i 2015 og har de senere år lagt større vægt på bløde værdier i kampen om opgaverne
Det er ikke kun billigste pris, effektivitet og gode nøgletal, som kan bruges i kampen om entrepriserne på renoveringsområdet. Mere bløde værdier som fokus på beboernes ve og vel ved renovering af boliger spiller en større rolle og er blevet et konkurrenceparameter.

Det oplever entreprenørvirksomheden PNP Byg A/S fra Rødovre ved København, som i stigende grad bruger hensynet til beboerne som et afgørende konkurrenceparameter.

”Efter mange års ensidig vægtning af tid og økonomi, flytter boligselskaber og de private boligadministratorer i disse år fokus mod beboernes ve og vel undervejs i selve byggeprocessen. For eksempel har vi netop vundet konkurrencen om facaderenovering med udskiftning af 3.000 facadeelementer i Vægterparken for Tårnbyhuse (boligorganisation, red.), der i udbudsmaterialet vægtede de bløde værdier med 50 procent”, siger PNP Bygs adm. direktør og ejer, Carsten Jensen.

Mærkbar fremgang

Han har netop afsluttet regnskabet for 2015, der viser en mærkbar fremgang i bruttofortjenesten fra 36,7 til 39,6 mio. kroner, og et overskud der stiger fra 12,1 til 13,7 mio. kroner før skat.

Carsten Jensen begrunder selv fremgangen med mere end 40 års specialisering i optimering af boligers klimaskærme samt et solidt økonomisk fundament, hvor blandt andet PNP Bygs soliditetsgrad i år lander på 46 procent.

Desuden oplever han, at flere anbefaler hans virksomhed til andre bygherrer, og at medarbejderne i højere grad har opbygget nogle sociale kompetencer, der gør det nemt for dem at omgås beboerne i løbet af en renoveringsproces.

”Grundlaget for opgaverne er stadig omhyggelig planlægning, lean-baseret logistik og det gode håndværk, men graden af succes bestemmes i vidt omfang af medarbejdernes evner til undervejs i processen at interagere med beboerne. Det handler ikke mindst om høflig og smidig kontakt mellem håndværkere og beboere, præcis overholdelse af aftaler om tid og sted, samt oprydning efter arbejdet både i de enkelte boliger og på byggepladsen”, understreger Carsten Jensen.

Han følger dermed godt i tråd med entreprenørfirmaet Adserballe & Knudsen, hvis medarbejdere uddannes i at varetage beboerhåndtering, som Licitationen - Byggeriets Dagblad omtalte i sidste uge i forbindelse med Adserballe & Knudsens regnskab. Netop fordi dialogen med kunderne og med beboerne i ejendommene er vigtigt og ikke mindst at gøre tingene rigtigt.

Solid ordrebeholdning

I 2016 har PNP Byg foreløbig en ordrebeholdning på 150 mio. kroner. Entreprenørvirksomheden har speciale i energioptimering af klimaskærme og henter sine opgaver i hovedstadsområdet og beskæftiger godt 100 ansatte.

PNP Byg udskiftede sidste år mere end 15.000 vinduer og etablerede over 15.000 kvm nye tage, og fremadrettet vil Carsten Jensen bruge de bløde værdier som løftestang for vækst og succes.

”Uanset om det drejer sig om udskiftning af vinduer, udskiftning af tage eller energioptimering af facaderne skal kvaliteten selvfølgelig være i orden, ligesom opgaverne selvfølgelig skal gennemføres til tiden og en konkurrencedygtig pris”, siger Carsten Jensen.

I øjeblikket er PNP Byg udover udskiftningen af facadeelementer i boligbebyggelsen Vægterparken på Amager, i gang med udskiftning af tage og vinduer på boliger i Vanløse samt nye vinduer på Egmontkollegiet i København.

PNP Byg A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 36,7 39,6
Driftsresultat 12,3 14,0
Resultat før skat 12,1 13,7
Årets resultat 9,3 10,6
Egenkapital 19,0 20,3

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125