23948sdkhjf

Rådgiver øger top- og bundlinje

Moe A/S har i 2015 flyttet flere projekteringsopgaver til Asien. Selve året sætter ny rekord regnskabsmæssigt
Den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe A/S flytter flere projekteringsopgaver til Asien. Krav fra markedet, generel vækst og mangel på arbejdskraft er årsagen til, at Moe i 2015 har arbejdet på at outsource projekteringsopgaverne til øgruppen Filippinerne.

Moe investerede i 2014 i et lokalt ingeniørfirma for at kunne reducere sine projektomkostninger, og udflytningen har ifølge Moes adm. direktør, Christian Listov-Saabye, flere årsager.

”Det lyder måske mærkeligt for den almindelige dansker, men vi kan ikke skaffe medarbejdere nok, idet der er mangel på arbejdskraft inden for vores område. Men samtidig er det også for at kunne følge med i markedet. Vores største konkurrenter som Rambøll og Cowi gør det allerede, og derfor er jeg nødt til at gøre det for at kunne følge priserne i markedet. For det er som sådan ikke blevet dyrere at foretage projekteringen i Danmark”, siger Christian Listov-Saabye, der understreger, at det primært er de små gentagne projekteringsopgaver, som bliver foretaget på Filippinerne. De store specialprojekteringer bliver fortsat udført i Danmark.

Øger top- og bundlinje

Flere opgaver er da også gået Moes vej i 2015, og det afspejler sig i det årsregnskab, som rådgivervirksomheden offentliggør i dag.

Moe øger omsætningen fra 416,1 til 454,6 mio. kroner, mens resultatet før skat stiger fra 23,3 til 24,2 mio. kroner. Samtidig har Moe øget overskudsgraden fra 5,3 til 5,7 procent.

Dermed fortsætter top- og bundlinje det vækstspor, som Moe har været inde i de seneste mange år, og selvom Moe kalder regnskabet for ”tilfredsstillende”, skal tallene tolkes bedre end som så.

”Tilfredsstillende er nok lidt underspillet, for vi har jo vækst på både top- og bundlinje. Vi er en virksomhed i vækst, og det har den været i alle de år, jeg har været her, så det er jo det bedste resultat nogensinde. Men vi har en generel ambition om at vækste, men det skal være med stabile tal, så vi sikrer en god indtjening”, siger Christian Listov-Saabye.

Organisk vækst og opkøb

Væksten i Moe er sket både organisk og via opkøb, hvor trafikrådgiveren Tetraplan A/S og miljørådgivningsvirksomheden Seacon A/S er de senest tilkomne virksomheder i Moe-koncernen.

Foreløbig lyder de fremtidige ambitioner på at øge omsætningen med 10-15 procent og overskudsgraden til mellem syv og otte procent.

”Det er inden for de kommende fire år. Men markedet kan jo hurtigt vende, så det er svært at spå om”, siger Christian Listov-Saabye

Strategisk satsning

Han peger på, at resultatet for 2015 skyldes en strategisk satsning på udvikling af Moes forretningsområder kombineret med generelt forbedrede forretningsprocesser og satsning på mere lønsomme områder.

Det er sket inden for de tre forretningsområder Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur, hvor byggeri-delen står for halvdelen af omsætningen, mens de to andre ben tegner sig for hver 25 procent. Særligt infrastruktur- og energiområderne er i vækst, og her har Moe et særligt fokus på at udnytte nye muligheder. Blandt andet inden for infrastruktur, hvor Moe er ved at få flere jyske opgaver, mens Moe udbygger lønsomheden i byggeprojekterne og udvikler nye rådgivningsydelser inden for byggeri-delen, hvor Moe i forvejen gør sig stærkt inden for bygherrerådgivning.

”Inden for Byggeri er der jo også en generel vækst især på boligområdet. Men vi satser ligeså meget på at pleje, de kunder vi har”, siger Christian Listov-Saabye.

For alle tre forretningsområder gælder dog, at der arbejdes på at nedbringe projektomkostningerne gennem blandt andet den føromtalte outsourcing til Asien.

Læs også: " Moe udvider hovedsæde ".

Moe A/S
Mio. kroner
2014 2015
Omsætning 416,1 454,6
Bruttoresultat 314,3 341,3
Driftsresultat 21,9 25,9
Resultat før skat 23,3 24,2
Årets resultat 18,6 19,5
Egenkapital 60,5 71,9
Antal ansatte 452 473

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164