23948sdkhjf

MT Højgaard skal stå for byggeriet af Danmarks største kloakpumpestation

Hofor har indgået kontrakt på 105 mio. kroner med MT Højgaard A/S, der har fået bygge- og anlægsentreprisen på Danmarks største pumpestation, som skal opføres på Amager i København
Det står nu klart hvem, der skal opføre den nye store kloakpumpestation på Amager i København.

Hovedstadens Forsyningsselskab, Hofor, har indgået kontrakt med entreprenørvirksomheden MT Højgaard A/S.

Den indgåede kontrakt har en værdi af 105 mio. kroner, og pumpestationen, der ejes af Hofor og Frederiksberg Forsyning, vil i 2018 tage imod en stor del af hovedstadens spildevand.

”Det er en milepæl, vi passerer, nu hvor bygge- og anlægsentreprisen er faldet på plads. De næste par år vil byggeriet af hovedstadens store nye hovedpumpestation for alvor tage fart og form. Og om godt et par år forventer vi, at den er klar til at tage imod spildevand fra store dele af København, Amager og Frederiksberg”, siger projektleder i Hofor, Niels Eriksen, i en pressemeddelelse.

Forberedelser er i gang

Forberedelserne til den nye store pumpestation har været i gang siden efteråret 2015.

Frem til udgangen af april i år udfører entreprenørfirmaet Züblin A/S grundvandssænkning og byggegrube.

Fra april går MT Højgaard så i gang med ledningsarbejder, fingravning og med betonkonstruktionerne startende 11 meter under terræn til toppen af tryktårnene, der skyder op 24 meter over terræn.

”Vi er i fuld gang med planlægningen og glæder os til at komme i gang”, siger Esper Christophersen, divisionsdirektør i MT Højgaard, til Licitationen - Byggeriets - Dagblad.

”Det er et spændende projekt, hvor infrastrukturen kobles med klimatilpasning og bæredygtighed”, siger han.

”Der er nogle faglige udfordringer, som minder om andre opgaver, vi har haft. Vi har forståelsen for de kritiske punkter i opgaven, og hvordan vi skal planlægge processen”, fortsætter han og oplyser, at omkring 20 mand vil starte ud på opgaven, og at der hurtigt vil blive mandet op.

Når der er flest, vil der være omkring 50 mand på projektet, og mandskabet vil blive skiftet ud alt efter, hvilke opgaver, der skal løses.

Når pumpestationen står færdig i 2018 påbegyndes omkoblingen af det københavnske spildevand fra den nuværende pumpestation til den nye, der ligger ved siden af på Kløvermarksvej.

Arbejdet her udgør en betydelig del af projektet, da omkoblingen sker 6,5 meter under jorden og med kloakrør, som har en diameter på op til to meter.

I tillæg til bygge- anlægsentreprisen vil der blive udført installationsentrepriser for højspænding, lavspænding, smede- og rørarbejder samt diverse leverancer.

Med en samlet kapacitet på 32.500 kbm i timen bliver det Danmarks største kloakpumpestation.

Fra pumpestationen sendes spildevandet videre til rensning på rensningsanlægget Lynetten. Cirka to tredjedele af det samlede tilløb af spildevand til Lynetten vil komme fra den nye pumpestation.

Kloakpumpestationen
Cirka 35 mia. liter spildevand fra 350.000 borgere vil årligt løbe gennem pumpestationen
Pumpestationen kan klare 8.500 liter i sekundet og dermed også håndtere perioder med kraftig regn
Pumpestationen og det omliggende anlæg er designet af ingeniørfirmaet Krüger A/S og arkitektfirmaet C.F. Møller
Projektledelse og byggeledelse udføres af Hofor A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171