23948sdkhjf

Nyt om navne

I dag nyheder fra Statens Bygge- forskningsinstitut, Outline Vinduer, Ardex og GEUS
Statens Bygge- forskningsinstitut

Professor Lars Gunnarsen har i morgen den 1. marts været ansat 25 år på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), som i dag er en del af Aalborg Universitet København.

56-årige Lars Gunnarsen er en af landets mest fremtrædende indeklimaforskere. Han har gennem sin karriere leveret flere vigtige forskningsresultater, som har gjort det muligt at forbedre indeklimaet i boliger, skoler, kontorer og andre bygninger.

Senest har han i et bredt, tværfagligt samarbejde med forskere fra en række andre danske universiteter og forskningsinstitutter kastet nyt lys over mulighederne for at opnå et sundere indeklima ved at rense luften indendørs. Dette arbejde er sket i regi af Center for Indeklima og Sundhed i Boliger (CISBO), finansieret af Realdania. Her har Lars Gunnarsen været en af centrets fem forskningsledere.

Lars Gunnarsens interesse for indeklima og luftkvalitet blev grundlagt tidligt i hans studietid på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvorfra han i 1984 blev færdiguddannet som civilingeniør med speciale i ventilation og strålevarme.

Derefter gik turen til den rådgivende ingeniørvirksomhed Carl Bro as, hvor han i 1989 afsluttede uddannelsen som erhvervsforsker med et projekt om, hvordan ventilationssystemer kan tilpasses den oplevede luftkvalitet. I 1991 blev han ansat som seniorforsker på SBi, og i 2011 skiftede han her titel til professor MSO. Gennem flere perioder har Lars Gunnarsen udført sin forskning i udlandet, blandt andet i Fillippinerne, Canada, England og Sverige.

Lars Gunnarsen er medlem af Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed samt flere internationale videnskabelige komiteer, og han har tidligere været medlem af EU-Kommissionens ekspertgruppe vedr. farlige stoffer og det svenske forskningsråd Formas bedømmelsesudvalg vedr. det byggede miljø.

Outline Vinduer

Outline Vinduer har ansat projektsælger Claus Jespersen som bindeled mellem trælasterne og Outline. Hans hovedfokus er at være behjælpelig med alle relevante opgaver i forbindelse med projektsager, blant andet at mødes med entreprenører, håndværkere, arkitekter, boligforeninger m.fl. Han sørger for, at projektsalget gennemføres uden bøvl, og at alle parter i projektet har en direkte kontakt i Outline.

Ardex

Det nye år er hos producenten af blandt andet spartelmasse Ardex skudt i gang med tilgangen af 29-årige Simon Jørgensen, der er uddannet murer, som ny teknisk konsulent i Nord- og Østjylland.

Simon Jørgensen er hentet ind fra det Skanderborg-baserede murerfirma Brdr. Thybo og kommer til Ardex med 11 års erfaring samt et stort branchenetværk i bagagen. Han skal fremover bidrage til at styrke Ardex’ satsning på salg og rådgivning til landets murerfirmaer.

GEUS

Den 1. april 2016 tiltræder Flemming Larsen som ny direktør for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Flemming Larsen, 58 år, er uddannet cand.scient. i geologi. Han startede i 1986 sin karriere på GEUS, var fra 1988 til 2007 ansat dels i den rådgivende branche og dels på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og vendte i 2007 tilbage til GEUS. Fra 2012 og frem til denne udnævnelse har Flemming Larsen været statsgeolog på GEUS.

Flemming Larsen har arbejdet bredt med faget geologi, har kendskab til GEUS’ virkefelter og erfaring med praktisk anvendelse af geologien gennem arbejde med en lang række faglige projekter i Danmark og i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11