23948sdkhjf

KPC skal bygge boliger i kanalby

Gröning Arkitekter og Midtconsult er rådgivere på projektet med over 20.000 kvm nye boliger i Københavns Sydhavn
I samarbejde med Gröning Arkitekter og Midtconsult skal KPC i løbet af de næste par år opføre i alt 21.412 kvm boligbyggeri i kanalbyen i Københavns Sydhavn. Danica Ejendomme er bygherre.

Kontrakten omfatter to bebyggelser på henholdsvis 15.193 kvm (Karré N) og 6.219 kvm (Bygning N). De indgår som en del af projektet ”Ved Stigbordene”, som i sin helhed omfatter fire karréer samt to længebebyggelser.

”Ved Stigbordene” er tegnet af Gröning Arkitekter og kommer samlet til at omfatte cirka 550 lejligheder fordelt på knap 56.000 kvadratmeter. Områdets boligkarréer placeres på øer og kommer til at indeholde bygninger med stor variation i facadeudtrykket. Facaderne på de bygninger, som KPC nu skal opføre, er opdelt i mindre ’huse’ med forskellige facadeinddelinger, materialer og farvesætning.

Karré N udmærker sig ved at have en stor trappe mod syd, der går ned i kanalen. Her er byrummet bredere og den sydlige fløj vil bestå af en stor bygning; ”Paladset”, med butik, café og restaurantlokaler i stueetagen.

Byggeriet startes op i år og forventes afsluttet i 2018. På de efterfølgende etaper er der i gangsat skitseprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25