23948sdkhjf

MT Højgaard når mål efter turnaround

Trods faldende omsætning opfylder MT Højgaard-koncernen ambitionen om en overskudsgrad på fem procent
MT Højgaard kan nu erklære en treårig turnaround-proces for afsluttet.

Koncernen offentliggjorde torsdag sit 2015-regnskab, som med et driftsresultat på 352 mio. kroner er det bedste siden fusionen for 15 år siden.

Ganske vist faldt omsætningen for tredje år i træk og sluttede på 6,5 mia. kroner, men ambitionen om en overskudsgrad på fem procent er indfriet med en 5,4 procent.

”Vi ser nu resultatet af meget af det, vi har sat i værk de seneste år. Vi er blevet mere effektive og mere selektive. Der er tale om et resultat, som vi kan være særdeles tilfredse med”, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann.

Har nået milepæl

Han mener, at koncernen har nået en milepæl i kraft af at have indfriet ambitionen om en EBIT-margin på fem procent - et mål der består også for de kommende år.

Med resultatet slår koncernen pompøst fast, at MT Højgaard-koncernen har en fremtid som en af de væsentligste aktører i entreprenørbranchen.

”Vi har været udfordret, men resultatet viser, at processen har været vellykket. Vi er blevet mærkbart dygtigere til ikke bare at levere kvalitet, men også at optimere projekterne, så de kan gennemføres til fordel for såvel vores kunder som os. Vi er ikke bare blevet dygtigere internt, men også i forhold til kunderne, der kommer til os tidligere i forløbet. Det giver os bedre mulighed for at præge projekterne og gøre dem mere bygbare”, siger Torben Biilmann.

Han understreger, at brug af ny informationsteknologi, herunder ikke mindst Virtual Design & Construction (VDC), i flere og flere projekter er med til at skabe optimale løsninger for kunderne.

”Dermed lægger vi lag på lag til den videre udvikling”, siger han.

Store projekter udskudt

Koncernens omsætning i 2015 landede på 6,5 mia. kroner mod knap 7,0 mia. i 2014. Omsætningstilbagegangen forklares med udskudt opstart af en del større projekter.

Torben Biilmann oplyser, at der ved udgangen af 2015 var en ordrebeholdning på 7,5 mia. kroner og med den ønskede lønsomhed og risikoprofil. Af ordrebeholdbeholdningen forventes cirka 4,7 mia. kroner udført i 2016.

Der er for 2016 udsigt til en omsætning på omkring syv mia. kroner, og der forventes et driftsresultat på omkring 300 mio. kroner på trods af et væsentligt mindre bidrag fra aktiviteterne i Greenland Contractors. Det vil give en overskudsgrad lidt under de ønskede fem procent.

Koncernen ser ifølge ledelsesberetningen muligheder for vækst de kommende år, dels baseret på almindelig fremgang i markedet, dels en større andel af markedet.

MT Højgaard-koncernen
Millioner kroner
2014 2015
Omsætning 6.979 6.531
Driftsresultat 207 352
Resultat af primær drift 201 352
Resultat før skat 186 370
Egenkapital 822 999
Driftsmargin 3,0 5,4
Antal ansatte 3.846 3.965

Regnskabet er afsluttet 31. december 2015


Opdateret 25/2-16 kl. 17:18: Regnskabsboks er tilføjet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125