23948sdkhjf

Køge får ny bydel med 1.100 boliger

Om få år får Køge Kommune en helt ny bæredygtig bydel blot 20 minutters kørsel fra København. En samlet plan for området er netop besluttet
Køge Nord er stadig kun på tegnebrættet. Men en masterplan for området er netop vedtaget, og dermed er en vigtig milepæl nået på vej mod den nye bydeL.

”Køge Nord kommer til at rumme alt det, som en moderne bydel skal have, og den bliver ikke mindst attraktiv for børnefamilierne”, siger Køges borgmester, Flemming Christensen (C).

Køge Nord vil bestå af mellem 800 og 1.100 boliger, og ambitionen er at skabe en bydel med stor mangfoldighed af boformer og nyskabende arkitektur. De første boliger skal efter planen stå klar i løbet af 2018. Samme år åbner Køge Nord Station.

Bydel på 130 hektar

Helhedsplanen, som er udviklet af Cobe, Dissing+Weitling og Cowi, udstikker rammerne for bydelens boligområde, stationsområde samt de områder, der er udlagt til erhverv.

Den 130 hektar store bydel kommer til at bestå af et stationsområde med boliger og erhverv, et område forbeholdt innovativt erhverv og et område med plads til udvidelse af Skandinavisk Transport Center.

Nomineret til projektpris

Drømmen om at bo i et grønt område tæt på København vil blive en vigtig del af bydelens varemærke. Det samme vil Køge Nord Station, som i 2015 var nomineret til prisen for bedste fremtidsprojekt på Mipim-messen i Cannes.

Med sine 225 meter skal stationen ”svæve” over Køge Bugt Motorvejen og forbinde S-banen på den østlige side af motorvejen med regional- og højhastighedstog mellem København og Ringsted på den vestlige side. Stationen bliver dermed et trafikalt knudepunkt for hele hovedstadsområdet, hvor højhastighedstog, S-tog og motorvej mødes.

Netop Køge Bugt Motorvejen udvides i disse år fra seks til otte spor, og fire nye til- og frakørselsramper til motorvejen åbnede sidste år lige ved porten til den nye bydel.

Den gode infrastruktur i den nordlige del af Køge skal både være med til at tiltrække tilflyttere og virksomheder til bydelen:

”Med både Køge Nord Station og let adgang til Køge Bugt Motorvejen har vi rigtig gode betingelser for at tiltrække virksomheder til området. Vi har satset massivt på forbedret infrastruktur, som vil få stor betydning for hele regionen og være med til at styrke Køge Kommunes position som regionalt kraftcenter”, siger Flemming Christensen.

Sikres mod oversvømmelse

Vand og håndtering af regnvand bliver en vigtig del af bydelen, som både skal sikre området mod oversvømmelser og bidrage til et rigt byliv.

Stationens store parker- og rejsanlæg skal for eksempel kunne bruges som et bassin, hvor vandet ved store regnskyl kan opmagasineres og forsinkes. I boligområderne kan der lavesw små forskønnende vandløb og søer, hvor regnvandet kan ledes til og tilbageholdes ved store mængder regn.

Masterplan
Masterplanen kan ses i sin fulde længe på Køge Nord-projektets hjemmeside Find masterplanen i sin fulde længde på Køge Nords hjemmeside: www.koegenord.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125