23948sdkhjf

Udlejningsmarkedet er inde i kraftig udvikling

Markedet for udlejning i ændring
Markedet for udlejning af entreprenørmateriel har i Danmark først for alvor udviklet sig gennem de seneste 12-15 år. Her har det til gengæld bevæget sig rigtigt stærkt hen imod en status, hvor en ret høj procentdel af de solgte maskiner i dag faktisk er solgt til udlejning. Det britiske marked er på europæisk plan det førende land, når det kommer til udlejning. Her er stort set alle maskiner på en eller anden måde lejet.

Markedet udvikler sig mest, når konjunkturerne går enten op eller ned. Stilstand er ren gift for udlejningsmarkedet, fordi der så ingen efterspørgsel er. Men når markedet går op, er der mangel på maskiner, og dermed kan kapacitet skaffes i en fart. Når markedet går ned, er leje også godt, fordi man så kan begrænse sin kapitalbinding ved at leje.

Det danske udlejningsmarkedet er meget fragmenteret. Der er i dag fire-fem større udlejningsforretninger, hvor den største er GSV-Pitzner, nummer to er Loxam, så Ramirent og Cramo og dernæst er der et spring til en længere række af mindre udlejningsvirksomheder.

Qua finanskrisen har der igennem årene været en tendens til konsolidering, som jo også Loxam har været en del af. Der er en række stordriftsfordele ved at have stor - og gerne international volumen. Når det går skidt på ét marked, kan man sende materiellet til et andet marked, hvor det går bedre.

Læs også: " Loxam- direktør retter ind til fremtiden ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144