23948sdkhjf

Udvikler omdanner Valby for fem milliarder

Grønttorvet i københavnerbydelen Valby skal over de næste fire-fem år forvandles til en ny bydel på 234.000 kvm med cirka 2.000 boliger
Byggeudvikleren FB Gruppen og pensionsselskabet PKA har købt det gamle Grønttorvet i Valby i København, som til gengæld flytter til Høje-Taastrup.

Dermed bliver bydelen ”Ny Valby” med 2.000 lejligheder, byhuse og egen parkering realitet. Hele projektet forventes at løbe op i mindst fem milliarder kroner.

”Ny Valby får familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, og der kommer lejligheder samt række- eller byhuse med små haver. Det bliver samtidig en grøn bydel – i midten anlægger vi en park på 19.000 kvm, hvor bjælker fra den store auktionshal bevarer områdets historie”, siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør og medejer i FB Gruppen.

Planter park i gammel hal

Byggeriet, der kommer til at løbe over de næste fire-fem år, er spredt over et areal på næsten 160.000 kvm, hvilket svarer til cirka 22 fodboldbaner.

Lokalplanen giver ret til at bygge 234.000 kvm, der bliver fordelt på omkring 2.000 boliger, flere butikker, et par cafeer, to børneinstitutioner og formentlig også kontorer.

Byplanen er baseret på Polyforms vinderforslag, og som landmærker får Ny Valby fem huse på 50-80 meter.

”Vi blev kontaktet for to år siden af Grønttorvet, hvor de spurgte, om vi ville indgå i processerne med dem og kommunen om udviklingen af området. Vi valgte at lade søjlerne fra den store gamle hal blive stående, mens vi fjerner taget og facaderne. Det giver en helt ny type byrum, hvor vi laver parken mellem søjlerne i den gamle hal og med tæt bebyggelse omkring”, siger Thomas Kock, partner i Polyform.

Byggeriet giver ifølge Dansk Byggeri en jobeffekt på 5.200 mandeår, svarende til at 1.000-1.300 håndværkere, rådgivere og ansatte hos underleverandører konstant er beskæftiget gennem de fire-fem år, byggefasen ventes at vare. Opgaven med at opføre det store byggeri udbydes i fagentrepriser til FB Gruppens faste samarbejdspartnere.

En af de samarbejdspartnere er entreprenørvirksomheden EMR.

”Vi har endnu ikke nogen formel aftale om, at vi skal være entreprenører på projektet, men vi har nogle tilkendegivelser om, at vi er en af samarbejdspartnerne, og det er vi selvfølgelig glade for. Det giver os en god bund i indtjeningen i Københavnsområdet, hvor vi har været i to år nu. Et samarbejde som det her bekræfter os i, at det er det rigtige for os at satse på som en del af vores kundegrundlag”, siger Michael Dam, direktør i EMR A/S.

Om Ny Valby:
Til april forlader gartnere og blomsterhandlere Grønttorvet, der åbnede i 1958, og derefter overtager FB Gruppen hele området fra første maj
Ny Valby bliver en helt ny bydel, baseret på en byplan fra tegnestuen Polyform
Arealet er på 160.000 kvm (svarende til 22 fodboldbaner) med byggeret til næsten 240.000 kvm
Planerne omfatter 90 procent boliger fordelt på 2.000 blandede enheder som rækkehuse og fem højhuse på 50-80 meter
Derudover kommer to børneinstitutioner, butikker, cafeer og formentlig også kontorer
Bydelen får en stor park, hvor bjælker fra den store auktionshal bevarer de historiske rødder
Byggeriet ventes at strække sig over fire-fem år og beløbe sig til mindst fem mia. kroner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11