23948sdkhjf

Casa indleder elementmontage på nyt boligområde i København

Entreprenøren er i fuld gang med montagen på de første 193 boliger på Engholmene i København for ejendomsudviklingsselskabet NPV
Efter flere måneders arbejde med at spunse omkring det nye boligområde Engholmene i Københavns Havn og støbe fundament, begynder blokkene med de første 193 boliger nu at gå i højden.

Totalentreprenøren Casa har indledt elementmontage, hvor første del var til den kommende parkeringskælder og etageadskillelsen, og nu rejses elementerne over terræn med en hastighed på godt 100 elementer pr. uge.

”Man kan klart se husets form og placering ud til vandet og de kommende kanaler. Det går stærkt med elementmontagen, og etagerne vil vokse frem en for en i løbet af foråret og sommeren. Med udgangen af oktober er alle elementer til de 23.000 etagemeter på Kærholm 1 og 2 (boligblokkene, red.) på plads”, siger Casas projektchef, Claus Nielsen.

Casa har i øjeblikket 10 mand i gang på pladsen. Entreprenørfirmaet CG Jensen, som udfører spuns og bundplade, har andre 20 mand på projektet. I løbet af foråret vil Casa mande op og blandt andet udføre skalmuringen.

Ti nye boligøer

Engholmene ligger i den nye bydel Enghave Brygge, der forbinder Vesterbro og Københavns Havn og består af 10 boligøer.

I løbet af få år opføres attraktive boliger til mellem 6.000 og 7.000 københavnere fordelt på de 10 øer i Københavns Havn.

Ejendomsudviklingsselskabet NPV er projektudvikler på seks af boligøerne, som samlet går under navnet Engholmene, der har en samlet projektværdi på 3,1 mia. kroner.

Her opfører NPV over 1.000 boliger, hvor de første har indflytning i foråret 2017. Boligerne på mellem 72 og 200 kvm får alle udsigt til vandet, og 88 af de 193 lejligheder er allerede solgt.

”Efter i så mange år at have set på skitser og talt og talt om byggeriet er det en god fornemmelse at se husene på vej op i højden. Den store interesse betyder, at vi samtidig er begyndt at planlægge byggeriet af de næste etaper”, siger salgs- og marketingschef i NPV Alexander Mottlau.

NPV er i forvejen godt i gang med at udvikle i Københavnsområdet.

Opfører ny bydel

Ved Amager Strand opføres i samarbejde med ELF Development en ny bydel med over 250 boliger, mens ejendomsudvikleren sidste år åbnede det 44.000 etagemeter store butikscenter Big i Herlev uden for København.

Her fortsætter engagementerne ligeledes, efter NPV i denne uge har købt Herlev Bymidte Bycenter af Gudbjørg og Ejnar Honores Fond.

Hensigten er at ombygge centret og bruge den eksisterende bygningsmasse på 42.000 kvm og bygge boliger i op til otte etager.

NPV skønner, at der bliver plads til 220 boliger med både rækkehuse i to til tre plan samt ejer- og lejelejligheder.

Enghave Brygge
Enghave Brygge-projektet er en del af omdannelse af Københavns Havn til bolig og rekreativt område. På Islands Brygge-siden af havnen er udviklingen gået stærkt. I første række til vandet er der kun få byggemuligheder tilbage.
På Sjællands-siden af vandet har Enghave Brygge ligget uudnyttet i område mellem Havneholmen i nord og udviklingen af Teglholmen og Sluseholmen i syd.
Det førte til en overordnet plan om at anlægge 10 kanaløer med 2.300 boliger og paralleller til Christianshavn Kanal med mulighed for at ro kajak, havne for mindre både, badning mm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127