23948sdkhjf

NCC vinder endnu et hospitalsbyggeri

Entreprenøren har indgået aftale med Region Midtjylland om at opføre den nye del af Hospitalsenheden Horsens. Totalentreprisen har en værdi af knap 200 mio. kroner
Entreprisekontrakten på det 10.900 kvm store hospitalsbyggeri ”Nye Nord” i Horsens er underskrevet.

Byggeriet kommer til at huse nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager og opføres med NCC som totalentreprenør.

Entreprisen har en værdi af knap 200 mio. kroner, og nybyggeriet skal bidrage til visionen om at skabe et stort og tidssvarende akuthospital, hvor patienterne ankommer og behandles døgnet rundt.

Stor erfaring på området

Byggeriet er ikke den første i genren, som NCC gør sig i. Omvendt har entreprenøren stor erfaring med nybyggeri og renovering af sygehuse.

Af projekter kan Odense Universitetshospital, Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Esbjerg Psykiatrisk afdeling nævnes. Samtidig er NCC i gang med at opføre en ny enhed på Rigshospitalet, på Herlev Hospital og på Viborg Sygehus.

”Sygehuse har været et prioriteret marked for os i mange år, og de erfaringer, der er kommet ud af det, kan Hospitalsenheden Horsens og deres patienter nu nyde godt af”, siger Nicolai Schultz, direktør i NCC Construction.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad betegner han Horsens-opgaven som en stor opgave i NCC-regi.

”Det er en stor sygehusopgave - specielt set i lyset af, at der er tale om en totalentreprise. Dem findes der ikke mange af inden for sygehusbyggeri. Horsens er en af de første, og det har også gjort det endnu mere spændende for os at byde ind og vinde”, siger han og fortsætter:

”Vi vil meget gerne totalentrepriser. Her kan vi tidligt i projektforløbet bidrage med vores erfaringer og ekspertise, så vi sikrer et bygbart projekt til gavn for bygherren ”.

Projektering i gang

NCC-direktøren oplyser, at projekteringen er gået i gang og vil løbe hen til oktober-november, hvor byggeriet vil gå i jorden.

Et byggeri, som sammenbygges med andre dele af det eksisterende hospital, hvilket stiller krav til logistik, og til det at kunne bygge, mens hospitalet er i drift.

For eksempel kan NCC ikke få leveret betonelementer, hvis det indebærer, at vejen spærres for ambulancerne, ligesom det heller ikke er muligt at slukke for brandalarmerne, når der skal ske indgreb i de eksisterende installationer.

Del af et større hele

Opførelsen af ”Nye Nord’” blev godkendt af Regionsrådet i 2015 og er det største af en række byggeprojekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens for i alt 800 mio. kroner.

Byggeriet er en forudsætning for at gennemføre nogle af de øvrige byggeprojekter, som er planlagt på hospitalsenheden. For eksempel skal byggeriet gøre det muligt at renovere højhuset og udvide Akutafdelingen.

”Nye Nord” opføres på hospitalsenhedens store parkeringsplads ud mod Sundvej og vil ifølge planen stå færdig i foråret 2018, skriver Hospitalsenheden Horsens på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141