23948sdkhjf

Bach Gruppen får ja til kæmpe projekt i København

Ejendomsudvikleren projekterer sammen med Arkitema og Sweco de to første bygninger i projektet Faste Batteri
Endelig har den Viborg-baserede entreprenør- og ejendomsudviklingsvirksomhed Bach Gruppen fået et gennembrud i det stort anlagte byggeprojekt på Islands Brygge i København.

Det skete forleden med Københavns Borgerrepræsentations godkendelse af det store projekt, kaldet Faste Batteri”, der har været undervejs i fem år, og som er blevet tilrettet undervejs.

125.000 etagemeter skal der bygges over tid, og der projekteres på nuværende tidspunkt på de to første bygninger, på i alt 23.000 kvm.

Kan bygges i etaper

Fra tidligere at være et stort samlet projekt, er det nu delt op i 10 byggefelter, som så kan opføres i det tempo, det kan lade sig gøre.

Det oprindelige projekt var tegnet af BIG, Bjarke Ingels Group, men tiderne og en kompliceret arkitektur gjorde det svært at realisere.

Derfor valgte bygherren, Bach Gruppen, at lade projektet gennemtegne igen, denne gang med Arkitema og Entasis og Trejde Natur som henholdsvis arkitekt og rådgivere, og projektet blev samtidig opdelt i de nævnte 10 byggefelter, for at skabe mere overskuelighed og en bedre bygbarhed.

Mere grøn profil

Samtidig har projektet fået en langt mere grøn profil, blandt andet med grøn bevoksning op ad nogle af facaderne.

Gennem byggeriet vil gå små vandløb, og i en ring under byggeriet vil der blive etableret p-kælder. Denne laves som en ring rundt langs kanten af byggerierne, for at gøre det muligt at have en grøn kerne.

Der er tale om en blanding af forskellige boligtyper, detailbutikker, måske hotel, ungdomsboliger med videre.

”Der er stor efterspørgsel på de arealer, der er lagt ud til detailforretninger. Vi har endnu ikke helt besluttet om vi bygger boligerne med henblik på salg eller udlejning. Som det nok ser ud lige nu, kunne det godt ende med udlejning i de første bygninger, men den beslutning er som sagt ikke taget endnu”, forklarer direktør Anders Bach fra Bach Gruppen København A/S.

Selskab i København

Hovedselskabet ligger i Viborg, mens ejendomsaktiviteterne i København varetages fra et kontor i Bredgade, København K

Man påregner at bygge 5.000 kvm almene boliger.

”For ungdomsboligernes vedkommende, er det et led i aftalen med Københavns Kommune”, siger Anders Bach.

”Vi har opnået en højere grad af bygbarhed, som fortsat er en særdeles spændende arkitektur, som på smukkeste vis spiller sammen med omgivelserne. Sammen med den grønne profil, er det noget vi virkeligt ser frem til at komme i gang med”, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Byggeplanerne har som sagt været længe undervejs. Bach Gruppen købte for ni år siden grunden af statens ejendomsselskab Freja. Men en finanskrise kom i vejen.

Klar hen på foråret

Hos Bach Gruppen er man utålmodig efter at komme i gang med selve byggefasen, men der projekteres på livet løs på de to første byggerier.

”Vi regner med at kunne indsende byggeandragender på de to byggerier i henholdsvis april og juli”, siger Anders Bo Bach.

Det er Arkitema, der med Sweco som rådgiver projekterer de to byggerier.

Et centralt element - og et krav fra kommunen er, at der skal være indbygget en mulighed for et fællesskab i byggeriet.

”I stedet for at et traditionelt fælleslokale, prøver vi at arbejde lidt mere med grebet fællesskab. Der kommer jo mange børnefamilier ude fra og skal bo her, og derfor vil vi gerne facilitere fællesskabet lidt mere. Det betyder blandt andet, at vi vil lave fælles køkkener, og indrette arealerne sådan, at der er mulighed for fællesrum, både inde og ude”, forklarer Anders Bo Bach.

Ingen moske
I de oprindelige planer var det et krav fra Københavns Kommune, at der skulle opføres en moske i forbindelse med det store projekt Faste Batteri. Det stærkt omdiskuterede byggeri fyldte en del mere i medierne, end der rent faktisk var belæg for rent byggemæssigt, for det var en meget lille procentdel af det samlede byggeri.
I den nye lokalplan er der ikke noget krav om en moske. Det er sådan, fordi der siden de oprindelige planer er opført to moskeer to andre steder i København, og derfor har man valgt at se bort fra kravet i den nye lokalplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125