23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Skidt EU-forslag om datterselskaber

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Skiftende regeringer har gennem årene luget kraftigt ud i administrativt bøvl og andre bureaukratiske krav i forhold til oprettelse og drift af virksomheder. Selvom der stadig er knaster, der kan høvles, så må man anerkende indsatsen og konkludere, at det er blevet lettere både at stifte og drive et selskab i forhold til kapitalkrav, indberetninger og andre administrative forpligtelser.

Men der er også en grænse for, hvor let det skal være. Det såkaldte SUB-direktiv falder således ikke i god jord hos byggeriets arbejdsgivere og -tagere. Det er tale om et EU-direktivforslag, som gør det muligt for enkeltmandsvirksomheder at oprette datterselskaber i andre EU-lande. Følges direktivet, skal man via internettet og formedelst en enkelt euro kunne oprette et datterselskab i andre EU-lande.

Byggeindustriens europæiske sammenslutning FIEC, som Dansk Byggeri er medlem af, afviser direktivforslaget og mener, at det åbner for både social dumping, skattesnyd og hvidvaskning af penge. FIEC bakkes op af den europæiske arbejdstagerorganisation EFBWW.

Direktivforslaget virker da også ret uigennemtænkt. Alene det faktum at kapitalkravet til oprettelse af et selskab blot er en enkelt euro er i den grad at gøre grin med virksomheder, som opfylder de gængse krav til stiftelse og drift af virksomheder.

Uanset at forslaget er fostret for at skabe øget vækst på tværs af landegrænser, så kan det undre, at direktivforslaget ikke for længst er arkiveret i skuffen med andre fantasifulde, men ubrugelige forslag.

Men skuffen er formentlig allerede fuld!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109